• Αναζήτηση

13 Tips για να Αυξήσετε την Απόδοση του Καλοριφέρ και του Κλιματιστικού σας!!!

Μερικά tips που θα κάνουν τα θερμαντικά σας σώματα ή/και το κλιματιστικό σας να αποδίδουν περισσότερο με το λιγότερο, εφικτό, κόστος βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ.

Είδη πρώτης ανάγκης αποτελούν τα κάθε είδους θερμαντικά σώματα του σπιτιού για το χειμώνα και καλό είναι να τα φροντίζουμε για να απολαμβάνουμε τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους.

Τα μέγιστα όμως χρειαζόμαστε και όσον αφορά την οικονομία αφού οι τσέπες με τον καιρό φαίνονται μεγαλύτερες μιας κι όλο αδειάζουν.

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Καθαρίστε εξονυχιστικά όλα τα θερμαντικά σώματα Μπορεί να μοιάζει με κακόγουστο αστείο όμως δεν είναι. Η σκόνη είναι ένας ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας και εμποδίζει σημαντικά τη σωστή λειτουργία των θερμαντικών σας σωμάτων.

Καθαρίστε τακτικά και εξονυχιστικά όλα τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Καθαρίστε τακτικά και εξονυχιστικά όλα τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Τοποθετήστε ενισχυτές θερμότητας πάνω στα θερμαντικά σας σώματα Η λειτουργία των ενισχυτών θερμότητας θα μεγιστοποιήσει τη θερμοκρασία που διαχέεται μέσω των θερμαντικών σας σωμάτων.

Απεγκλωβίστε με κάθε διακοσμητικό κόστος όλα τα θερμαντικά σώματα Τοποθετώντας διακοσμητικά κουβούκλια γύρω από τα θερμαντικά σώματα ή ακόμη και κάποιο ράφι πάνω από αυτά ουσιαστικά εμποδίζετε τη διάχυση του ζεστού αέρα στο χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κρύβετε τα σώματα πίσω από έπιπλα ή βαριές κουρτίνες. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θέλετε να συμβαίνει γι’ αυτό απλώς απεγκλωβίστε τα!

Μην τοποθετείτε τίποτε μπροστά και πάνω στα θερμαντικά σώματα.

Μην τοποθετείτε τίποτε μπροστά και πάνω στα θερμαντικά σώματα.

Κρατήστε όλες τις εσωτερικές πόρτες ανοιχτές Κρατώντας τις εσωτερικές πόρτες όλων των δωματίων του σπιτιού ανοιχτές εξασφαλίζετε, με φυσικό τρόπο, την ομοιογένεια της θερμοκρασίας ολόκληρου του σπιτιού.

Τοποθετήστε θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματαΧρησιμοποιώντας θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα του σπιτιού σας θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου.

Οι θερμαντικές κεφαλές θα σας δώσουν αυτονομία για κάθε σώμα χωριστά.

Οι θερμαντικές κεφαλές θα σας δώσουν αυτονομία για κάθε σώμα χωριστά.

Τοποθετήστε ανακλαστήρες θερμότητας πίσω από κάθε θερμαντικό σώμα Τοποθετώντας ανακλαστήρες θερμότητας πίσω από κάθε θερμαντικό σας σώμα θα αποφύγετε τις απώλειες θερμοκρασίας που παρουσιάζονται μεταξύ των σωμάτων και της επιφάνειας των τοίχων.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: spirossoulis.com

Ροή Ειδήσεων