• Αναζήτηση

16 πληροφορίες για τα αεροπορικά ταξίδια από πιλότους που θα σας κάνουν ειδικούς

Κάθε επάγγελμα έχει τα δικά του μυστικά που δεν πρέπει να μοιράζονται με κανέναν «έξω από τον κύκλο.» Η αεροπορία ήταν πάντα περιτριγυρισμένη από μυστήρια και αυτό το γεγονός καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον να μάθουμε τα «εσωτερικά» αυτής της σφαίρας.

Παρακάτω θα βρείτε εξομολογήσεις μελών πληρώματος από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και θέλαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας προτού ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας.

16. Απαγορεύεται ο πιλότος να έχει γενειάδα.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν στους πιλότους τους να έχουν γενειάδες. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι μια μάσκα οξυγόνου που θα πρέπει να ταιριάζει στο πρόσωπο σφιχτά αν παρουσιαστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (οι πιλότοι, θα πρέπει να βάλουν μια αν χρειαστεί, όπως και οι επιβάτες,). Μια γενειάδα μπορεί να το αποτρέψει αυτό.

15. Κάνει κρύο στα αεροπλάνα για χάρη της υγείας σας.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μια σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας και της πίεσης σε ένα επίπεδο και της απώλειας συνείδησης που προκαλείται από την υποξία. Το τελευταίο μπορεί να προκληθεί από υπερθέρμανση του αέρα σε μια καμπίνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θερμοκρασία του αέρα διατηρείται δροσερή. Φορέστε ζεστά ρούχα κατά τις πτήσεις!

14. Τα αεροπλάνα δεν πετούν ποτέ σε ευθείες γραμμές.

Σε μερικές μακρινές πτήσεις, στους επιβάτες εμφανίζεται ένας χάρτης με την τροχιά της πτήσης. Βλέπετε ότι το αεροσκάφος δεν πετάει σε ευθεία, αλλά σε καμπύλη. Μερικές φορές πετάει ακόμη και σε ζιγκ-ζαγκ. Το θέμα είναι ότι η Γη μας είναι μια πεπλατυσμένη σφαίρα, ενώ ο χάρτης στην οθόνη είναι επίπεδος. Ο δεύτερος λόγος είναι οι ειδικές απαιτήσεις για τις πτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες όλες οι διαδρομές πρέπει πάντα να βρίσκονται κοντά στα αεροδρόμια, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να φτάσουν σε ένα σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν και την τροχιά.

13. Είναι καλύτερα να φοράτε ανθεκτικά παπούτσια σε μια πτήση.

Δείξτε την προτίμησή σας σε ανθεκτικά παπούτσια με μια σταθερή σόλα, γιατί σε περίπτωση εκκένωσης έκτακτης ανάγκης μπορεί να βρεθείτε να στέκεστε με τις σαγιονάρες σας στην καυτή άσφαλτο.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: stroumfaki.gr

Ροή Ειδήσεων