• Αναζήτηση

Μητσοτάκης για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι»

Στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής, οι 27 ηγέτες της ΕΕ συνεδριάζουν από την Παρασκευή και ακόμη δεν είναι βέβαιο αν σήμερα, Κυριακή, καταλήξουν για τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομίας που πλήττεται από την κρίση του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι»

Για μια κρίση χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Συμβούλιο τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε λίγο πριν μπει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής: «Διαπραγματευόμαστε εδώ και τρεις ημέρες, προφανώς δεν έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο για να φτάσουμε σε συμφωνία και ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα μπορούμε να άρουμε το αδιέξοδο. Από την πρώτη στιγμή κατέστησα σαφές ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όμως αυτοί οι συμβιβασμοί δεν πρέπει να είναι τέτοιοι που να αλλοιώσουν το επίπεδο της φιλοδοξίας μας σε σχέση με μια θαρραλέα ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο που κόστισε. Αντιμετωπίζουμε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι».

Ροή Ειδήσεων