• Αναζήτηση

20 περίεργα και σπάνια ελληνικά ονόματα

Στην παρακάτω λίστα δεν θα βρείτε το Μαρία και το Γιώργος, αλλά ονόματα που ίσως δεν έχετε ξανακούσει στη ζωή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα προτιμήσετε. Όλα τα ονόματα της λίστας είναι ασυνήθιστα ή ακόμα και… παράξενα, όμως αυτό δεν θα πρέπει να σας εμποδίσει από το να τα σκεφτείτε ως υποψήφια για το παιδί σας. Εξάλλου, το όνομά του θα είναι τόσο ξεχωριστό όσο το ίδιο!

20 περίεργα και σπάνια ελληνικά ονόματα

Για αγόρια

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του σχολικού ηλεκτρονικού δικτύου, που θα βρείτε online εδώ, κάποια από τα πιο σπάνια ονόματα για αγόρια που ξεχωρίσαμε, είναι τα εξής:

Ακριβός: Ή κατ’ άλλους Ακρίβος. Στην θηλυκή του εκδοχή ενδεχομένως να ακούγεται λίγο περισσότερο, όμως εμείς δεν έχουμε γνωρίσει κανέναν Ακριβό στη ζωή μας.

Αύγουστος/ Αυγουστίνος: Διαφορετικά και Αυγουστής. Παραδόξως, πάντως, γιορτάζει στις 15 Ιουνίου και όχι τον ομώνυμο μήνα, όπως θα περιμέναμε.

Βαλεντίνος: Στην ελληνική πραγματικότητα, είναι σπάνιο. Ωστόσο, για όσους το συσχετίζουν με τον γνωστό άγιο της αγάπης, σας ενημερώνουμε ότι στα λατινικά σημαίνει «δυνατός».

Δράκος: Το έχουμε συνηθίσει ως το επώνυμο του Γιάγκου Δράκου, είναι υπαρκτό ως όνομα και γιορτάζει στις 11 Νοεμβρίου.

Δούκας: Μπορεί να σημαίνει καθοδηγητής, όμως απ’ ό,τι φαίνεται, δεν προτιμάται από τους Έλληνες γονείς, παρά το ότι έχει ηγετική χροιά και είναι μικρό και εύηχο.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mama365.gr

Ροή Ειδήσεων