• Αναζήτηση

20 πράγματα που θέλει να πει κάθε παιδί χωρισμένων γονιών

Για κανένα παιδί δεν είναι ευχάριστος ο χωρισμός των γονιών του. Ούτε για τους γονείς είναι, πιστέψτε με, ακόμα κι αν είναι προσωπική επιλογή και η καλύτερη λύση. Πάντα θα έχει τύψεις ένας γονιός αν πήρε τη σωστή απόφαση για το παιδί του και κατά πόσο θα το επηρεάσει στην μετέπειτα εξέλιξή του. Υπάρχει πάντα ο φόβος ότι το παιδί θα αισθάνεται ενοχές ότι ήταν η αιτία για τον χωρισμό/ διαζύγιο και το βασικό μέλημα της μητέρας και του πατέρα είναι να το καθησυχάσουν ότι δεν έχει καμία μα καμία σχέση. Στη δική μας περίπτωση, ο Παύλος είναι σίγουρος ότι το γεγονός ότι χωρίσαμε με τον μπαμπά του δεν έχει καμία ανάμειξη και ότι ήταν πολύ βαθύτεροι λόγοι επικοινωνίας μεταξύ μας και νομίζω ότι το επιβεβαιώνει καθημερινά. Όσο δεμένοι κι αν είμαστε- ως μαμά και γιος- σίγουρα κρατά πράγματα για τον εαυτό του.

Anyway…όσο βελούδινο κι αν είναι ένα διαζύγιο, τα παιδιά πάντα θέλουν τους γονείς τους να μείνουν μαζί και να έρχονταν τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Συγκεντρώσαμε ποιές είναι οι πραγματικές σκέψεις των παιδιών για τον χωρισμό των γονιών τους, γιατί ας το παραδεχτούμε: κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται ποτέ να μας τις αποκαλύψουν.

  1. Ό,τι κι αν έχει συμβεί, εμείς σας αγαπάμε το ίδιο.
  2. Δεν μας αρέσει να φτιάχνουμε κάθε τόσο μια βαλίτσα και να μένουμε σε διαφορετικά σπίτια.
  3. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με ένα διαζύγιο, γι’ αυτό σταματήστε να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον.
  4. Μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια του χωρισμού των γονιών μας. Όταν μεγαλώσουμε, θα καταλάβουμε.
  5. Είμαστε επιφυλακτικοί με τους νέους σας συντρόφους. Αν αξίζουν πραγματικά, ο χρόνος θα το δείξει.
  6. Όταν προσπαθείτε να «αγοράσετε» την αγάπη μας με ταξίδια και δώρα ώστε να πάτε κόντρα στον άλλο γονέα, μας κάνετε να αισθανόμαστε άβολα.
  7. . . . αλλά μην ανησυχείτε, γιατί είναι σαν να υπάρχουν δύο Αϊ – Βασίληδες!
  8. Σταματήστε να προσπαθείτε να πάρετε πληροφορίες από εμάς για την/τον πρώην σας. Δεν είναι εχθρός σας και δεν είμαστε μεσάζοντες. Δεν είναι δίκαιο να μας βάζετε σε αυτή τη θέση.
  9. 51549f5e7a8f33d03d078e6999286cf9Παρακαλούμε να απαντάτε στα κινητά σας τηλέφωνα όταν λείπετε από το σπίτι. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο που είμαστε χώρια.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: k-mag.gr

Ροή Ειδήσεων