• Αναζήτηση

206 νέα Τμήματα Ένταξης σε σχολεία της Πελοποννήσου – 62 στη Μεσσηνία

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παρέμβαση ενίσχυσης της ειδικής αγωγής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Την ίδρυση 206 νέων Τμημάτων Ένταξης σε σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο πρόσφατης υπουργικής απόφασης που αφορά τη σύσταση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε σχολικές μονάδες όλης της επικράτειας.

Από τα 206 συνολικά νέα τμήματα, τα 62 θα λειτουργήσουν σε σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παρέμβαση στον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας σημαντικά τις δομές υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, Τμήματα Ένταξης στη Μεσσηνία πρόκειται να λειτουργήσουν σε 27 νηπιαγωγεία, 25 δημοτικά σχολεία, 6 γυμνάσια, 2 γενικά λύκεια και 2 επαγγελματικά λύκεια. Η ίδρυση τους στοχεύει στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης και στην εκπαιδευτική ενσωμάτωση όλων των μαθητών, μέσω ενός σύγχρονου, ευέλικτου και συμπεριληπτικού σχολείου.

Όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης, «η ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα παροχής εξειδικευμένης υποστήριξης στους μαθητές, προάγοντας τις αρχές της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της συμπερίληψης στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Για τη Μεσσηνία, η δημιουργία των 62 Τμημάτων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιοχών και σχολικών μονάδων, από την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη μέχρι τη Φιλιατρά, τη Χώρα, τα Γαργαλιάνοι, τη Θουρία, τον Μελιγαλά και τα Αρφαρά, αγκαλιάζοντας τόσο τα αστικά όσο και τα αγροτικά και ημιαστικά σχολεία του νομού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ροή Ειδήσεων