• Αναζήτηση

29 συλλήψεις χθες στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (7.4.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια εβδομήντα πέντε (1275) άτομα, εκ των οποίων τα εννιακόσια σαράντα εννέα (949) ήταν ημεδαποί και τριακόσια είκοσι έξι (326) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια σαράντα τρία (943) οχήματα.

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) άτομα, από τα οποία εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

· Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

· Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα πέντε (275) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και είκοσι οχτώ (28) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -89,6- γραμμαρίων, -3- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -30- εκατοστά, περίπου, -4- μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου, στην Αργολίδα,

· μικροποσότητα κάνναβης, τσιγαριλίκι και τρίφτης κάνναβης, καθώς και -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -12- εκατοστών, στη Λακωνία,

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -24,5- γραμμαρίων, -2- τσιγαριλίκια κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ροή Ειδήσεων