• Αναζήτηση

66χρονος αρνητής πέθανε από κορωνοϊό, αλλά οι συγγενείς του δεν το πίστευαν -Τι απέδειξε η νεκροτομή

Νεκροψία ζήτησαν συγγενείς αρνητή, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό, στο νοσοκομείο των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πρόκειται για έναν 66χρονο από τη Δράμα, ανεμβολίαστο ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

Στους συγγενείς δόθηκε πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν καθώς δεν πίστεψαν ότι αυτή είναι η αιτία θανάτου, ενώ είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR.

Έτσι, άφησαν τον 66χρονο στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο – τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής.

Όπως σημειώνει το GRTimes, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορωνοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

Για τη διαδικασία μάλιστα, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό.

Μόνο τότε, οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

Αρνητής γονιός στο Βόλο έκανε μήνυση στους καθηγητές γιατί έγινε… rapid test στην κόρη του!
«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», μεταφέρει την εμπειρία του στο GRTimes, ο διευθυντής της κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων