• Αναζήτηση

7 αξέχαστες φιγούρες καθηγητών που λατρέψαμε στην ελληνική τηλεόραση!

Πάει κι αυτό το καλοκαίρι και κάθε κατεργάρης δυστυχώς πρέπει να γυρίσει στον πάγκο του. Έτσι, μαζί με την επιστροφή στα σχολικά θρανία και τα πανεπιστημιακά έδρανα, πάνε πακέτο και οι εξεταστικές, τα διαβάσματα, οι υποχρεώσεις και για κάποιους και οι δουλειές. Και αφού ξεκινάει και επίσημα η νέα σεζόν, θα πρέπει να αποτελέσουμε έναν φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους καθηγητές που κατά καιρούς έχουν περάσει από την οθόνη της ελληνικής τηλεόρασης.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στο παρελθόν:

1. Καίτη Τόνγκα (πρώην Κατσίκη) – Σαββατογεννημένες

lazarou

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για φιλόλογο από τις λίγες. Τι και αν έβγαζε συνέχεια έξω τον Κρασσά ή ήταν η μοναδική που έμπαινε εμπόδιο στο απολυτήριο του Λαζάρου, πάντα θα κατάφερνε να μας κάνει να απολαύσουμε το μάθημά της. Δεν είναι τυχαίο ότι στήριξε τους μαθητές της στην κατάληψη για να πάνε στη Μύκονο (και εμείς είχαμε κάνει κατάληψη γιατί δεν είχαμε τετράγωνες τυρόπιτες), αλλά στο τέλος παντρεύτηκε και έναν εξ αυτών.

2. Θάνος Ποντίκης – Θα Βρεις Τον Δάσκαλο Σου

pontikis

Συνεχίζουμε στο ίδιο κλίμα, όπου καθηγητές καταλήγουν σε σχέση με μαθητές τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ο χημικός κύριος Ποντίκης βρήκε τελικά τον δάσκαλό του στο πρόσωπο της Μαρίζας, μιας μαθήτριάς του και έτσι, η «σχολική» χρονιά κύλησε όχι και με τον πιο ομαλό τρόπο και για τους δύο. Πάντως αυτή η σειρά είχε ένα κόλλημα με τις «απαγορευμένες» σχέσεις, αφού και η κολλητή της Μαρίζας, η Άσπα, κατέληξε και αυτή να παντρευτεί με έναν καθηγητή της.

3. Χριστίνα Λαϊνά – Εργαζόμενη Γυναίκα

kathigitria3

Χωρισμένη, με κόρη emo στην εφηβεία (γιατί εκείνη την εποχή κυριαρχούσαν οι emo και οι trendy) και με μια ανύπαρκτη ερωτική ζωή, η κυρία Λαϊνά εκπροσωπεί την κλασσική φιλόλογο που διδάσκει το μάθημά της σαν το Ευαγγέλιο. Βέβαια, αυτό που της αναγνωρίζω είναι ότι κατάφερε και έδωσε εξετάσεις στην θέση της κόρης της.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: neopolis.gr

Ροή Ειδήσεων