• Αναζήτηση

9 τρόποι να επιβιώσεις από τον πρόσφατο χωρισμό σου

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος και αυτό είναι δεδομένο. Ειδικά όταν έχεις δεθεί πολύ με το έτερον ήμισυ και έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σου, πρέπει να αλλάξεις ολόκληρο τον τρόπο ζωής σου και αυτό είναι επώδυνο.

Ωστόσο, καμιά φορά μπορεί και από μόνη σου να μην το κάνεις ευκολότερο στον εαυτό σου και αυτό σε καταβάλλει ακόμη περισσότερο.

Αχρείαστο να είναι, αλλά δες αυτά τα 9 βήματα με τα οποία θα επιβιώσεις από τον επόμενο χωρισμό σου, σαφώς πιο «αναίμακτα» από τον προηγούμενο.

1) Η επούλωση είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο

Δεν θα ξυπνήσεις σε 3 ημέρες σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

2) Μπορείς να νιώσεις θυμό, αλλά μην γίνεις εμμονική

Είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι ΚΑΙ θυμό μετά το χωρισμό. Δεν είναι ανθρώπινο, όμως, να κάνεις πχ. προσβλητικά ποσταρίσματα στο Facebook ή το Snapchat εναντίον του πρώην φίλου σου. Αυτό μειώνει, καταρχάς, εσένα την ίδια.

3) Οι φίλοι σου έχουν καλές προθέσεις, αλλά δεν είναι στη θέση σου

Σε τέτοιες στιγμές, οι φίλοι συνήθως προσπαθούν να σε παρηγορήσουν όσο μπορούν. Ωστόσο, δεν είναι στη θέση σου και δεν μπορούν απόλυτα να σε νιώσουν. Μην τους παρεξηγήσεις αν πουν κάτι που δεν σου αρέσει. Να τους ακούς μεν αλλά μην ενοχλείσαι όταν κάτι δεν σου ταιριάζει.

4) Άσε το παρελθόν εκεί που ανήκει – στο παρελθόν

Μην ακούς ξανά και ξανά το τραγούδι σας. Δεν βοηθάει καθόλου. Απλώς βρες ένα καινούριο τραγούδι, που θα είναι το τραγούδι ΣΟΥ.

5) Μην σκέφτεσαι τι θα μπορούσες ή τι θα έπρεπε να κάνεις διαφορετικά

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και ο χωρισμός το ίδιο. Για να έφτασε σε αυτό το σημείο η σχέση σου, προφανώς υπήρχε κάποιος λόγος. Οι σκέψεις για το κατά πόσο έκανες και είπες όλα όσα έπρεπε έτσι όπως θα έπρεπε, είναι πλέον περιττές.

6) Σκέψου τη σχέση που μόλις τελείωσε σαν ένα δώρο

Από την κάθε είδους σχέση στη ζωή μας, παίρνουμε εμπειρίες. Αυτό από μόνο του είναι πολύ θετικό. Κράτα τις εμπειρίες που απέκτησες από την τελευταία σχέση σου σαν ένα δώρο ζωής και προχώρα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ladylike.gr

Ροή Ειδήσεων