• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Η Αυστραλία θα παράγει το εμβόλιο και θα το παρέχει δωρεάν στους πολίτες

Η Αυστραλία διαβεβαίωσε ότι θα αποκτήσει ένα πολλά «υποσχόμενο» εμβόλιο εναντίον του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της, που δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα το παρασκευάσει και θα το διανείμει δωρεάν στον πληθυσμό της.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, η Αυστραλία σύναψε συμφωνία με την σουηδο-βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca σχετικά με ένα εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Βρετανία).

«Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένα από τα πλέον προηγμένα και πολλά υποσχόμενα στον κόσμο και βάσει αυτής της συμφωνίας διασφαλίσαμε μια πρώιμη διαθεσιμότητα γα κάθε Αυστραλό», επισήμανε.
«Εάν αυτό το εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα παρασκευάσουμε και θα παράσχουμε εμβόλια αμέσως χωρίς τη βοήθεια κανενός και θα τα δώσουμε δωρεάν στους 25 εκατομμύρια Αυστραλούς», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένα από τα πέντε εμβόλια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φάση 3 των δοκιμών. Οι ερευνητές ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το τέλος του έτους.

Ροή Ειδήσεων