Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 64χρονος ηλικιωμένος ο οποιος πριν μιάμιση εβδομάδα πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα έναν 18χρονο Ρομα στην Καλαμάτα, όταν εισέβαλε μαζί με δυο ανήλικους συνεργούς του για ληστεία στο σπίτι του σε χωριό του δήμου Μεσσηνης. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα τη δικογραφία της υπόθεσης που προκάλεσε την Παρασκευή βίαια επεισόδια σε όλη την Ελλάδα καθώς μια λανθασμένη ανάρτηση στο Τικ Τοκ ανέφερε πως ο ηλικιωμένος αφέθηκε ελεύθερος. «Θελουμε δικαιοσύνη» αναφέρουν μέσω του συνηγόρου τους στο «ΘΕΜΑ» οι γονείς του 18χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία οι τρεις δραστες (σ.σ. οι δυο ανήλικοι) όντως εισέβαλλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να ληστέψουν από ανασφάλιστη πόρτα. Ο 18χρονος Ρομα που έχασε τη ζωή του κατάφερε να αρπάξει ένα κουτί με κάποια χρυσαφικά. Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε τη συνέβη και άρχισε να φωνάζει. Οι δυο ανήλικοι συνεργοί του 18χρονου διέφυγαν πηδώντας από το μπαλκόνι. Ο νεαρος ωστοσο σύμφωνα με τη δικογραφία απώθησε τον ηλικιωμένο και διέφυγε και αυτός από το ίδιο σημείο.

Τότε ο ηλικιωμένος πήγε στην κρεβατοκάμαρα του και πήρε την καραμπίνα του, βγήκε στο μπαλκόνι και αρχίσε να πυροβολεί κατά των τριών δραστών. Οι πυροβολισμοί οπως τονίζεται στη δικογραφία έγιναν από απόσταση 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν τον έναν από τους δραστες στην κοιλιά και τον θώρακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας που έγινε στο σπίτι του ηλικιωμένου βρέθηκαν πέντε κάλυκες αλλά και κηλίδες αίματος πάνω στην μάντρα από την οποία προσπάθησε να διαφύγει ο νεαρος που έχασε τη ζωή του.

«Ο ισχυρισμός του ηλικιωμένου ότι βρισκόταν σε άμυνα είναι αβάσιμος καθότι η επίθεση που δέχτηκε είχε ολοκληρωθεί. Ο 18χρονος διέφυγε με τα κλοπιμαία. Πήδηξε από το μπαλκόνι. Οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ήταν θανάσιμοι και συντέλεσαν στον θανατο του», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγορος των Ρομα, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος.
«Πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αυτή ήταν και η δίωξη που άσκησε σε βάρος του ηλικιωμένου ο Εισαγγελέας Καλαμάτας. Κατηγορείται Επισης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τους άλλους δυο δραστες που διέφυγαν από το σπίτι γιατί οι πυροβολισμοί ήταν περισσότεροι από δυο», συνέχισε ο δικηγορος.

Για τον ηλικιωμένο εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

protothema.gr