• Αναζήτηση

Έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στη Μεσσηνία: “Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας”

Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση η οποία έχει δημιουρ-γηθεί στο Νομό μας, από την απώλεια του νεαρού ρομά στο χωριό Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσό-στομος εκφράζει την πατρική του συμπάθεια στην οικογένεια του εκλειπόντος και δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Συνάμα, παρακαλεί θερμά όπως επικρατήσει πνεύμα ψυ-χραιμίας, σύνεσης και ενότητας, γιατί κανένα πρόβλημα δεν αντιμετω-πίζεται ούτε επιλύεται με κινήσεις διάσπασης και αναστάτωσης.

Κανένας με τέτοιου είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις, δεν τιμά την μνήμη του θανόντα, ούτε αυτές αποτελούν τρόπους επίλυ-σης των διαφορών και των θεμάτων. Μόνο η τήρηση και η επικράτηση της δικαιοσύνης, την οποίαν πρέπει όλοι να εμπιστευόμαστε μπορεί να δώσει την δικαίωση.

Πνεύμα διχοστασίας και διχασμού ή αντιπαλότητας δεν είναι στοιχεία μιάς υγιούς κοινωνίας. Αντίθετα η επικράτηση του πνεύ-ματος της ειρήνης και της αποχής από προκλητικές και διχαστικές ενέργειες, οδηγούν στην πόλωση χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα.

Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης

της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Ροή Ειδήσεων