• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Ετσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εποχικών ειδών για τα Χριστούγεννα – Ποιό SMS στέλνουμε για να τα επισκεφθούμε

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας κατά τη ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και αφού ανακοίνωσε τις ΚΑΔ που εμπίπτουν στο άνοιγμα εν όψει των γιορτών, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως τα χριστουγεννιάτικα προϊόντα που εντάσσονται σε αυτά τα καταστήματα μπορούν να πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ.

Αντίθετα, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τις παραπάνω κατηγορίες ως δευτερεύουσες απαγορεύεται να πωλούν τα προϊόντα. Επιπλέον, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως από σήμερα απαγορεύεται να μεταβληθεί η ΚΑΔ των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτή να εμπίπτει στα καταστήματα λιανικής πώλησης που επιτρέπεται να ανοίξουν.

Πότε ανοίγουν και με τι ωράριο τα καταστήματα
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σημείωσε πως τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν τη Δευτέρα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021 και το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 έως τις 20:30, καθημερινά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, απαιτείται η αποστολή SMS, στο 13033, με τον κωδικό 2, προκειμένου ένας πολίτης να επισκεφθεί ένα κατάστημα εποχικών ειδών.

Εντός των καταστημάτων τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και 4 άτομα ανά 100 τ.μ. Σε περίπτωση που ένα κατάστημα είναι μεγαλύτερο, τότε θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 100 τ.μ. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση του ανελκυστήρα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ροή Ειδήσεων