• Αναζήτηση

Φως στο τούνελ: Θρίλερ στη Μεσσηνία με την εξαφάνιση του Χρήστου Σούμα (video)

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μεταφέρθηκε στο χωριό Βασιλίτσι Μεσσηνίας για να ερευνήσει την περίεργη υπόθεση ενός αγρότη, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Η εξαφάνιση του Χρήστου Σούμα, έγινε γνωστή στους κατοίκους από τον ιερέα του χωριού. Ο πατήρ Φώτιος Μουτζούρης σήμανε το συναγερμό από τα μεγάφωνα της εκκλησίας και τους ξεσήκωσε για να βγουν στα χωράφια να τον αναζητήσουν.

Τα ίχνη του συνταξιούχου αγρότη, χάθηκαν το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, γύρω στις 8:30, όταν έφυγε από το σπίτι για να πάει στα χωράφια του. Είπε στη σύζυγό του ότι θα ήταν πίσω σε δύο ώρες, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ…

Το παράξενο είναι ότι μάρτυρες τον είδαν να περπατά στον επαρχιακό δρόμο Κορώνης – Μεθώνης στο ύψος του χωριού του και από εκεί εξαφανίστηκε. Ο δρόμος αυτός έχει μεγάλη κίνηση και ο φόβος της οικογένειας είναι μήπως κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο τον χτύπησε και τον παράτησε κάπου.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν δύο άγνωστα αυτοκίνητα στην περιοχή την ώρα της εξαφάνισης, τα οποία δεν εντοπίστηκαν.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του με την οποία ήταν παντρεμένος κοντά εξήντα χρόνια. Ο πόνος, η αγωνία και η έκκλησή της στην κάμερα του «Τούνελ», συγκινούν.

Τι έδειξαν οι κάμερες…

Ένας φίλος του αγνοούμενου μιλώντας στην εκπομπή, περιγράφει τι συνέβη, από τον τόπο που θεάθηκε για τελευταία φορά.

«Έφυγε από το σπίτι εκείνο το πρωί για να πάει στο κτήμα του, όπως συνήθιζε. Πέρασε μπροστά από το σπίτι μου και καλημεριστήκαμε. Με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός του ότι δεν έφτασε στον προορισμό του και βγήκα να τον ψάξω», ανέφερε.

Ο ανιψιός του είπε στο «Τούνελ»:

«Ελέγξαμε τις κάμερες γιατί θέλαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πέρασε πεζός από αυτό το σημείο κατευθυνόμενος προς τη θάλασσα. Ελέγξαμε ακόμα και τα αυτοκίνητα της περιοχής που πέρασαν εκείνο το πρωινό, εκτός από δύο, που είναι ξένα. Ίσως να μπήκε σε κάποιο από αυτά.»

«Ήταν μία συνηθισμένη ημέρα. Έφυγε και θα επέστρεφε στις 10, αλλά δεν ξαναγύρισε. Τον πήραν και τον κρύβουν, τι να πω;», αναρωτήθηκε συγκινημένη η σύζυγος του αγνοούμενου.

Η γειτόνισσα του Χρήστου Σούμα, ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε εκείνο το πρωί, λίγο πριν τα ίχνη του χαθούν.

«Γύρω στις 08:30 τον συνάντησα στο δρόμο. Πηγαίναμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις γι’ αυτό και δεν τον πήρα με το αμάξι. Δε μου φάνηκε κάτι παράξενο στη συμπεριφορά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Ο φίλος του είπε στο «Τούνελ»:

«Αποκλείω το γεγονός να πέρασε ξανά από εδώ για να πάει προς το άλλο κτήμα. Εκτός αν σταμάτησε κάποιος και τον πήρε με το αυτοκίνητό του. Κινητοποιήθηκε όλο το χωριό, δεν ήταν μικρόσωμος, δε μπορεί να χάθηκε έτσι. Είναι ανεξήγητο.»

«Πάνε κοντά δυο μήνες, δεν μπορώ να κοιμηθώ, περιμένω να γυρίσει», πρόσθεσε η κυρία Αλεξάνδρα.

«Ψάξαμε παντού, άφαντος…»

«Στον περιφερειακό δρόμο υπάρχουν τελευταίου τύπου κάμερες, οι οποίες ελέγχθηκαν και δεν τον κατέγραψαν να περνάει. Έγιναν έρευνες και στη θάλασσα από το Λιμεναρχείο. Βοήθησαν αστυνομία και Πυροσβεστική. Όλες οι υπηρεσίες έκαναν σωστά τη δουλειά τους, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Είναι σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Είναι κρίμα γιατί ήταν ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που υπάρχει», είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο φίλος του αγνοούμενου.

Ο ανιψιός του ανέφερε:

«Δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα σενάριο, γιατί φανταζόμουν πως κάποια στιγμή θα τον βρούμε. Έγιναν έρευνες επί έντεκα ημέρες συνεχόμενα από εθελοντές και άνδρες της ΕΜΑΚ. Άφαντος…»

Η μάρτυρας που τον είδε το πρωινό εκείνο, είπε:

«Ο δρόμος έχει συνέχεια κίνηση και ειδικά εκείνη την περίοδο που είχε ακόμα ξένους. Δεν μπορεί να συνέβη κάτι και να μην έγινε αντιληπτό από κανέναν.»

«Περιμένω να φανεί με τη φωτογραφία του στα χέρια, μάταια όμως. Αν όχι ζωντανό, ας τον βρούμε έστω νεκρό να το πάρουμε απόφαση… Πάει και το μυαλό μου μήπως τον χτύπησε κάποιος και τον εξαφάνισε», είπε η γυναίκα του

«Μόλις πληροφορηθήκαμε την εξαφάνιση, το ανακοινώσαμε από τα μεγάφωνα της εκκλησίας και αμέσως ο κόσμος πήγε στα κτήματά του για να ψάξει. Δεν είχε ακουστεί να έχει διαφορές με κανέναν. Είναι πολύ μυστήριο όλο αυτό. Κι άλλοι συγχωριανοί έχουν χαθεί, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες βρέθηκαν. Εδώ έχει περάσει πολύς καιρός. Η ΕΜΑΚ έφερε σκυλιά για να ανιχνεύσουν τα ίχνη του μήπως είναι κάπου ζωντανός. Μετά οι εθελοντές έφεραν άλλα σκυλιά μήπως τον βρουν νεκρό», είπε στο «Τούνελ» ο ιερέας του χωριού.

Από το στούντιο της εκπομπής, η κόρη του, Βούλα Σούμα, φανερά συγκινημένη έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση, να επικοινωνήσει με τις Αρχές ή την εκπομπή.

Έκκληση απηύθυνε στους τηλεθεατές και η άλλη του κόρη, Βασιλική σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή.

Έρευνα μες τη νύχτα στα νοσοκομεία της περιοχής, προκάλεσε η πληροφορία από οδηγό αυτοκινήτου που περνούσε από την περιοχή την ώρα της εξαφάνισης.

«Είδα ένα ζευγάρι Γερμανών με τροχόσπιτο να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σ’ έναν ηλικιωμένο, που είχε χτυπήσει.»

Σύμφωνα με τον τηλεθεατή, ο Γερμανός που μιλούσε και ελληνικά θα μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο της Πύλου.

Η έρευνα θα συνεχιστεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι, ριγέ μπλούζα, σκούρες παντόφλες και σκουφάκι.

Ροή Ειδήσεων