• Αναζήτηση

Αχαΐα: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του 63χρονου κυνηγού στα Καλάβρυτα (video)

Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου κυνηγού, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν χθες το μεσημέρι Δευτέρα 11/12/2023, κοντά στην Κούτελη Αχαΐας. Ο ηλικιωμένος Α.Σ εντοπίστηκε το απόγευμα από τον «Δούκα», τον σκύλο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, σε δύσβατο σημείο στο χωριό Καλλιφώνι Αχαΐας. Νωρίτερα είχε βρεθεί το αυτοκίνητό του στην είσοδο του χωριού από κάτοικο που ενημέρωσε τις Αρχές.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», οι διασώστες άκουσαν φωνές προερχόμενες από μακρινή απόσταση, με τις έρευνες πλέον να επικεντρώνονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Λόγω της δύσκολης πρόσβασης και του υψηλού κινδύνου, δεδομένου πως είχε πέσει το σκοτάδι, ελήφθη η απόφαση το σημείο να προσεγγιστεί από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και τον συνοδό του Γιάννη Παπαλαμπρόπουλο, με τη συνδρομή δύο κατοίκων του χωριού που γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το βουνό.

Ο 63χρονος κυνηγός, κάτοικος Βραχνεΐκων Πατρών με καταγωγή από το Βραχνί Καλαβρύτωνβρέθηκε σε απόκρημνο σημείο, τραυματισμένος, έχοντας τις αισθήσεις του, όμως. Εφερε κάταγμα στο δεξί του πόδι και στον γοφό και εμφανή τραύματα στο πρόσωπο, πιθανά από πτώση. Στη συνέχεια, ομάδα 10 πυροσβεστών από την ΠΥ Καλαβρύτων, την 6η ΕΜΑΚ και την 6η ΕΜΟΔΕ Πάτρας, με τον απαραίτητο εξοπλισμό (φορείο, αλουμινοκουβέρτες κ.λπ.), του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, απ’ όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε στις 2 χθες το μεσημέρι, μετά από κλήση στη γραμμή έκτακτης ανάγκης «112», από τον ίδιο τον κυνηγό, που καλούσε σε βοήθεια και έκτοτε χάθηκε το σήμα του κινητού του τηλεφώνου.

Συμμετείχαν συνολικά 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ «σηκώθηκε» και drone. Οι έρευνες επεκτάθηκαν σε μεγάλη ακτίνα στα ορεινά Καλαβρύτων, από την ιερά μονή Μακελαριάς, Ροδέα, Φλάμπουρα, Ορθολίθι, Γουμένισσα, Κούτελη μέχρι και την Αγία Λαύρα, με τη συνδρομή της Ομάδας Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Τον επί τόπου συντονισμό της Ορειβατικής και της Κυνοφιλικής Ομάδας έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας είχε ο διοικητής της Μονάδας, αντιπύραρχος Θεόδωρος Φιλιππόπουλος.

Ροή Ειδήσεων