• Αναζήτηση

Αδίστακτος σάτυρος τρομοκρατεί κοπέλες

«Περνούσαν από το σημείο πεζές, τις είδε, βγήκε από κάποιο στενό και έκανε ό,τι έκανε. Η κόρη μου φώναξε στις φίλες της… τρέξτε να φύγουμε, και αυτός τις ακολούθησε μέχρι ένα σημείο». Ο Ηλίας Πολλάτος, πατέρας 22χρονης από την Κεφαλονιά που μένει στην Πάτρα και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο, περιγράφει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» τα όσα βίωσε η κόρη του μαζί με φίλες της, όταν ήρθαν αντιμέτωπες με επιδειξία που αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά τους.

Καταγγελία

Το περιστατικό συνέβη στις 6 το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Πυροσβεστείου. Η νεαρή κατευθύνθηκε αμέσως στο σπίτι της, συνοδεία φίλης της και κάλεσε την Αστυνομία. Οπως αναφέρει ο πατέρας της, «αφού ενημέρωσε πως φοβάται να βγει μόνη της, έστειλαν περιπολικό και τη μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα, εκεί έδωσε κατάθεση περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν και επέστρεψε πάλι με περιπολικό». Κατά την παραμονής της στο ΑΤ, όπως δηλώνει ο κ. Πολλάτος, οι αστυνομικοί της έδειξαν δυο άτομα ως υπόπτους, που είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών καταγγελιών, όμως στα πρόσωπά τους η 22χρονη δεν αναγνώρισε τον σάτυρο.

Αναγνώριση

Η νεαρή αποχώρησε από το ΑΤ χωρίς να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου ως ορίζεται από την προβλεπόμενη διαδικασία για τον σχηματισμό δικογραφίας, ωστόσο τις επόμενες ημέρες επισκέφθηκε καταστήματα που βρίσκονται πέριξ του σημείου του συμβάντος και κατάφερε και εντόπισε υλικό από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη.

Σε «έκτακτες» περιπτώσεις οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης «100» προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του ή των δραστών, καθώς σε τέτοιου είδος περιστατικά η γρήγορη αντίδραση είναι καθοριστικής σημασίας, ανέφεραν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πηγές της ΕΛΑΣ. Ωστόσο ο κ. Πολλάτος με επιστολή που απέστειλε προς τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, την τοπική Αστυνομία, η οποία κοινοποιείται και στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητά την άμεση λήψη μέτρων. Τις επόμενες ώρες η 22χρονη θα μεταβεί στην Ασφάλεια Πατρών για να καταθέσει μήνυση, ενώ παράλληλα «τρέχουν» οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη.

Ροή Ειδήσεων