• Αναζήτηση

Αεροπλάνο με 132 επιβαίνοντες συνετρίβη στη νοτιοδυτική Κίνα

Συνετρίβη ένα αεροσκάφος της China Eastern Airlines που μετέφερε 132 επιβάτες από το Κουνμίνγκ στο Γκουανγκζού της Κίνας. Ορισμένα ΜΜΕ, πάντως, έδιναν 133 τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το Reuters, το αεροπλάνο συνετρίβη σε βουνό στην περιοχή Γκουανγκσί. Το αεροπλάνο ήταν ένα αεροσκάφος 737-800 ηλικίας 6 ετών, σύμφωνα με το Flightradar24.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε πως πρόκειται για ένα Boeing 737. Η σωστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον αριθμό των θυμάτων να είναι ακόμη άγνωστος.

Μεγάλη επιχείρηση

Το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Guangxi ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 που μετέφερε 132 άτομα από την China Eastern Airlines συνετρίβη στην κομητεία Τενγκ, Γουζούζου, Γκουανγκσί, και προκάλεσε πυρκαγιά στο βουνό. Προς το παρόν, οι ομάδες διάσωσης έχουν συγκεντρωθεί και έχουν προσεγγίσει και τα θύματα είναι άγνωστα».

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που φέρονται να δείχνουν πως έχει ξεσπάσει φωτιά στο σημείο συντριβής.

 

 

 

 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, στις 21 Μαρτίου 2022, ένα Boeing 737 της China Eastern Airlines έχασε επαφή πάνω από το Wuzhou κατά τη διάρκεια της πτήσης Kunming-Guangzhou. Επιβεβαιώθηκε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 132 άτομα, μεταξύ των οποίων 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έστειλε ομάδα εργασίας στο σημείο.

Η πτήση αναχώρησε από τη νοτιοδυτική πόλη Κουνμίνγκ στις 1:11 μ.μ. (0511 GMT), τα δεδομένα του FlightRadar24 έδειξαν ότι επρόκειτο να προσγειωθεί στο Guangzhou, στη νότια ακτή, στις 3:05 μ.μ. (0705 GMT).

Το αεροπλάνο ταξίδευε σε ύψος 29.100 ποδιών στις 620 GMT, σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar24. Μόλις δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα, τα επόμενα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι είχε κατέβει στα 9.075 πόδια. Σε άλλα 20 δευτερόλεπτα, το τελευταίο του υψόμετρο ήταν 3.225 πόδια.

Δείτε το δρομολόγιο που εκτελούσε το αεροπλάνο: 

Το δικινητήριο Boeing 737  είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροσκάφη παγκοσμίως για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Επίσης η China Eastern είναι ένας από τους τρεις μεγάλους αερομεταφορείς της Κίνας, η οποία δεν έχει ακόμη σχολιάσει το δυστύχημα.

 

https://www.in.gr/

Ροή Ειδήσεων