• Αναζήτηση

Αγριος καβγάς Κούλογλου-Παπαδημούλη -Ο Τσίπρας «άδειασε» τον επικεφαλής της Ευρωομάδας για τα ακίνητα

Σαφή θέση για το ζήτημα του Δημήτρη Παπαδημούλη πήρε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ευρωομάδας του κόμματος.

Το κλίμα ήταν από την αρχή βαρύ καθώς οι σχέσεις Παπαδημούλη και Κούλογλου βρίσκονται στο ναδίρ ενώ αρκετές φορές οι τόνοι στη συζήτηση ανέβηκαν αρκετά. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε από την αρχή της συνεδρίασης ότι η παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα κάτι που όμως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αποδεκτό. 

Σε μια προσπάθεια να λήξει οριστικά το ζήτημα που προέκυψε με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ότι ο «Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος». Παράλληλα, σημείωσε ότι η μέχρι τώρα πορεία του Δημήτρη Παπαδημούλη ήταν αψεγάδιαστη και τόνισε ότι η περαιτέρω αναπαραγωγή του θέματος συνιστά «αντιπερισπασμό της ΝΔ».

Τσίπρας: Έκανες λάθος, το καταλαβαίνεις

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος. Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επέμεινε ο Κούλογλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Κούλογλου επέμεινε σήμερα ότι οι πράξεις του Δημήτρη Παπαδημούλη ήταν λάθος τονίζοντας πώς από αυτές πρώτα έβλαψε τον εαυτό του και μετά την ευρωομάδα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ευρωομάδα και διευκρίνισε ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Τι άλλο συζητήθηκε
Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, συζητήθηκε, επίσης, ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Ροή Ειδήσεων