• Αναζήτηση

Αίας Μανθόπουλος: Δώρισαν τα όργανά του δίνοντας ζωή σε 5 ανθρώπους

Στην απόφαση που πήρε από κοινού μαζί με τα παιδιά τους, να δωρίσουν τα όργανα του Αίαντα Μανθόπουλου λίγο πριν φύγει από τη ζωή, αναφέρθηκε η χήρα του ηθοποιού, Στέλλα Τσιάτσιου.

Ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 61 ετών στις 17 Οκτωβρίου του 2023, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε διάσταση με τη Στέλλα Τσιάτσιου, χωρίς να έχουν πάρει, ωστόσο, διαζύγιο.

Η ίδια μίλησε για την απόφαση της οικογένειάς της να δωρίσουν τα όργανα του ηθοποιού, ενώ εξήγησε και τον λόγο που δεν ενημερώθηκε σχετικά η τελευταία του σύντροφος, Ελισάβετ Σταμοπούλου.

Χήρα Αίαντα Μανθόπουλου για τη δωρεά των οργάνων του: «Είπα στον γιο μου ότι ο μπαμπάς του θα ήθελε να κάνει μια τόσο μεγάλη αυλαία»
«Ο Αίας ήταν ένα μεγάλο παιδί. Δεν ενηλικιώθηκε ποτέ, δεν ωρίμασε ποτέ. Εγώ πάντα προσπαθούσα να το παίξω μαμά στον Αία. Ο Αίας ήταν πολύ καλλιτέχνης για να δεχθεί συμβουλές ή να μπει σε καλούπια και γίνονταν απίστευτοι καβγάδες, οι οποίοι συνήθως έληγαν με κάποια πόρτα που χτυπούσε απότομα και ο Αίας έφευγε. Και γυρνούσε μετά από μισή, το πολύ μια ώρα και μου έλεγε, “ωραία, πάμε τώρα να σε κεράσω ψαράκι”», ανέφερε αρχικά η Στέλλα Τσιάτσιου, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Ο Αίας είχε φύγει. Ήταν ένα μηχάνημα που συντηρούσε το σώμα του, το οποίο εγώ ένιωθα ότι ταλαιπωρείται κιόλας. Η κόρη μου ήταν αυτή που πήρε πρώτη την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της για να μπορέσουμε να δώσουμε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, με ρώτησε τη γνώμη μου και του είπα ότι πιστεύω ότι ο μπαμπάς του θα ήθελε να κάνει μια τόσο μεγάλη αυλαία», εξήγησε η ίδια σχετικά με την απόφαση που πήρε μαζί με τα παιδιά της να δωρίσουν τα όργανα του ηθοποιού.

 

«Ο Αίας έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους. Τα νεφρά του μεταμοσχεύθηκαν σε ανθρώπους που έκαναν αιμοκάθαρση για 6 και 8 χρόνια. Το ήπαρ του πήγε σε έναν ασθενή με μεγάλα προβλήματα και θεραπείες, και τα ματάκια του. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, θα ήθελα να δω τους ανθρώπους που πήραν τα μάτια του. Δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να διαχειριστώ να δω τα μάτια του να με κοιτάνε ξανά», αποκάλυψε η Στέλλα Τσιάτσιου σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

«Τη σύντροφό του δεν την ενημερώσαμε για την απόφαση να δωρίσουμε τα όργανά του γιατί είχε χαθεί πλέον η επαφή ανάμεσά μας. Δεν νομίζω να έφερνε αντίρρηση. Ήξερε το μεγαλείο της ψυχής του Αία και ήξερε ότι αυτό ήταν κάτι που σίγουρα θα το ήθελε», εξήγησε η ίδια κλείνοντας.

Ροή Ειδήσεων