• Αναζήτηση

Ακρίβεια: Συνεχίζεται το ράλι ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά

Η ακρίβεια συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες, οι οποίοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Αντιμέτωποι με την ακρίβεια έρχονται καθημερινά τα νοικοκυριά, καθώς συνεχίζεται το ράλι ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά.

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, οι τιμές σε προϊόντα όπως ελαιόλαδο, χαρτί υγείας, σπαγγέτι, κασέρι, αρακάς και κοτόπουλο έχουν πάρει την ανιούσα.

 

Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος ΙΝΚΑ, τόνισε πως το μέλλον είναι δυσοίωνο για τα νοικοκυριά και η ακρίβεια θα συνεχίσει ακάθεκτη να παρασέρνει τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Δυστυχώς, έτσι θα συνεχίσουμε. Είχαμε την ελπίδα ότι στα τέλη του φετινού Ιουνίου θα σταματούσε η ακρίβεια, ωστόσο βλέπουμε άνοδο τιμών καθημερινά», δήλωσε.

Ακόμη, άσκησε κριτική και στο «καλάθι του μαθητή», το μέτρο που θέσπισε η κυβέρνηση για τη συγκράτηση των τιμών σε σχολικά είδη. Όπως είπε ο κ. Λεχουρίτης, μολύβια, ξυλομπογιές, τετράδια και ντοσιέ έχουν ΦΠΑ 24%, τονίζοντας πως το μέτρο δεν προσφέρει ανακούφιση στους γονείς των μαθητών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να καταργηθούν επιδόματα όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass, καθώς όπως εξήγησε «όσο δίνεις επιδόματα τόσο η αγορά αυξάνει τις τιμές».

Ροή Ειδήσεων