• Αναζήτηση

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα

Στον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ειδικότερα, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του 31χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός των ΜΑΤ που βρισκόταν εν υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης 7/12 στο γήπεδο του Ρέντη, τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα.

Μέχρι και σήμερα παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση» αναφέρουν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ψηλά στο πόδι ο ακρωτηριασμός

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η διαδικασία ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Στο χειρουργείο συμμετείχαν γιατροί και από άλλα νοσοκομεία ενώ υπήρχε και πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο νοσοκομείο, καθώς ο ακρωτηριασμός χρειάστηκε να γίνει από πολύ ψηλά το πόδι.

Ροή Ειδήσεων