• Αναζήτηση

Αλέξης Χαρίτσης – «Αντίο Βυρωνάκο μου, αντίο πατέρα, σε αγαπώ πολύ»

Βαρύ πένθος για τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Βύρωνας.

Ο Βύρων Χαρίτσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών αφού έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα.

Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ο Βύρων Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, ήταν δραστήριος με τα τοπικά δρώμενα της Καλαμάτας, ενώ είχε διατελέσει και Νομάρχης Κεφαλλονιάς.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του, ενώ με μια ανάρτηση αποχαιρέτησε τον πατέρα του. Με μια φωτό στην αγκαλιά του όταν ήταν μικρό παιδί και λιγοστές κουβέντες: «Αντίο Βυρωνάκο μου, αντίο Πατέρα. Σε αγαπώ πολύ».

 

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για την απώλεια του Βύρωνα Χαρίτση

«Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βύρωνα Χαρίτση

Μετά από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, πέθανε χτες βράδυ ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του Αλέξη Χαρίτση. Γεννημένος το 1943, ο Βύρωνας Χαρίτσης διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Άνθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Παντρεύτηκε την Ελένη Τσαπραλή και έκαναν δύο παιδιά, τον Αλέξη και τον Βασίλη.

Με την Αριστερά συναντήθηκε στα νεανικά χρόνια του, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό δεσμό που νοηματοδότησε τη ζωή του. Από τη Δημοκρατική Άμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιον κομματικό οργανισμό, αλλά παρέμενε ενεργός αριστερός πολίτης.

Η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του.

Λεπτομέρειες για την νεκρώσιμη τελετή του Βύρωνα Χαρίτση θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα».

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων