• Αναζήτηση

Αλέξης Κούγιας: «Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι μάρτυρας άνευ σημασίας»

O συνήγορός υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην τηλεόραση του Mega για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο Αλέξης Κούγιας έχει ζητήσει την άμεση και χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις υποθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας «μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δικηγορικό γραφείο του.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος».

«Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση αποφυλάκισης και έχει και δικονομική αξία» επισήμανε ο κ. Κούγιας στην τηλεόραση του Mega.

Υπενθυμίζεται πως ο ποινικολόγος ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει «πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταθέσεως».

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ξεκινά επίσημα η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου εκ των τριών παιδιών της οικογένειας. Πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο πατέρας του παιδιού και εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης.

«Ο Δασκαλάκης είναι μάρτυρας άνευ σημασίας. Δεν έχει να πει τίποτα γιατί δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ανέφερε πως δεν απομένει τίποτα καινούργιο να ειπωθεί από τον Μάνο Δασκαλάκη και ό,τι και να καταθέσει είναι «υπό αμφισβήτηση».

Ροή Ειδήσεων