• Αναζήτηση

Αλέξης Τσίπρας / Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης για το απάτη pass

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Power Pass που μοιράζει ψίχουλα στους καταναλωτές παρόλο που πλήρωσαν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματοςεξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Άμφισσα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το φιάσκο με το power pass που αποδείχθηκε «απάτη pass» κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες αφού αντί για 600 ευρώ η επιστροφή για τους περισσότερους ήταν 30 και 40 ευρώ.

 

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης. Αντί του απάτη pass που είναι 30 ευρώ και 40, να δώσει ένα πραγματικό power pass που να μπορεί να στηρίξει  τα νοικοκυριά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Άμφισσα.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την εξαπάτηση των πολιτών.

«Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε  το φοβερό αυτό power pass για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα απάτης την είχαμε πει εμείς τότε, εγώ είχα βγει αν θυμάστε και είπα προσέξτε γιατί η οργή που θα αντιμετωπίσετε είναι χειρότερη από τους πολίτες αν λέτε ψέματα. Διότι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Είχαν βγει τότε και είχαν πει 600 ευρώ σε κάθε καταναλωτή. Δηλαδή σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές. Πρώτον 1,7 εκατομμύρια δεν παίρνει τίποτα. Άρα 2,5 εκατομμύρια παίρνουν μια επιστροφή, το power pass, το οποίο τελικά είναι 260 εκατομμύρια για 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές, μεσοσταθμικά είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες» υπενθύμισε και συμπλήρωσε: «Αποτέλεσμα τώρα πια είναι να βρίσκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα κύμα οργής».

«Ψάχνει να βρει ο κόσμος τα 600άρια και βρίσκει 20 και 30 ευρώ και τρελαίνεται.  Εξοργίζεται ακόμη περισσότερο. Είναι πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έβγαιναν και να λέγανε “αυτά θα δώσουμε”»  είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Τα πάντα είναι επικοινωνία. Τα πάντα να είναι μια ωραία φούσκα. Κάποια στιγμή όμως αυτή η επικοινωνία τελειώνει. Γιατί έρχεται η ώρα της κρίσης. Και  ο κόσμος βλέπει τον λογαριασμό. Τον παίρνει τον λογαριασμό. Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα, ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του» επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων