• Αναζήτηση

Αμβρόσιος: Συνδέει την τραγωδία στα Τέμπη με το Καρναβάλι – «Μήπως είναι τιμωρία από το Θεό;»

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και ΑιγιαλείαςΑμβρόσιος, προκαλεί για μια ακόμη φορά. Μόνο που αυτή τη φορά προέβη σε μια απρεπή – στα όρια της ασέβειας – τοποθέτηση συνδέοντας την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη με τις προηγηθείσες εορταστικές εκδηλώσεις για το Καρναβάλι.

Σε εκτενές άρθρο του, στο ekklisiaonline.gr, επιχειρεί να συνδέσει το πολύνεκρο δυστύχημα με την «πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου».

«Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού;»

Αμβρόσιος για Τέμπη: «Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου;»

«Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του.

Ροή Ειδήσεων