• Αναζήτηση

Ανάδειξη μονοπατιών σε δήμου Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης μέσω προγράμματος Ταπ Τοκ (video)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Σκαντζού με τους δημάρχους των δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης για να συζητήσουν για επιχορηγήσεις από το Ταπ Τοκ που αφορούν παρεμβάσεις προστασίας αξιοποίησης φυσικού περιβάλλοντος για την ενίσχυση του οικοτουρισμού.

 

Αναλυτικότερα αυτή η επιχορήγηση αφορά την αξιοποίηση και  ανάδειξη μονοπατιών των τριών δήμων και για αρχή συζητήθηκαν τα τεχνικά θέματα αυτού του έργου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ.Σκαντζός μετά από την συνάντηση μας ενημέρωσε τι συζητήθηκε.

«Είχαμε μια συζήτηση για τα τεχνικά θέματα μαζί με τον διευθυντή της εταιρείας Ταπ Τοκ κ. Μαντά, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε σύντομα και μέσα στο χρονικό όριο που προβλέπεται από την πρόσκληση να είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο 550.000 ευρώ, όπου θα κατανεμηθούν ίσα και στους τρεις δήμους περίπου 170.000 ευρώ όπως επεσήμανε.

Σχετικά με τις πρώτες μελέτες του έργου η ευθύνη πέφτει στους δήμους αν και κάποιοι δήμαρχοι δήλωσαν ότι ήδη υπάρχουν έτοιμες μελέτες για ανάδειξη μονοπατιών.

Οι δήμοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν ποια μονοπάτια θα αναδειχθούν.

«Είχαμε μια καλή συνεργασία, όπως συνεργαστήκαμε και στο υπόλοιπο πρόγραμμα του ΤΑΠ Τοκ,, ήδη τα έργα του ΤΑΠ Τοκ έχουν προχωρήσει, είμαστε στη φάση της υλοποίησης το σημαντικό είναι ότι βγάλαμε μια νέα πρόσκληση που αφορά τα μονοπάτια. Μέσα στο δίμηνο θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι για να οδηγηθούμε σε δημοπράτηση»

Ροή Ειδήσεων