• Αναζήτηση

Ανασχηματισμός: Τέσσερις υπουργοί και 7 υφυπουργοί έμειναν εκτός του κυβερνητικού σχήματος

Τέσσερις υπουργοί και επτά υφυπουργοί έμειναν εκτός της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό.

Σκρέκας, Αυγενάκης, Καιρίδης, Μιχαηλίδου έμειναν εκτός
Όπως προέκυψε από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, εκτός κυβέρνησης μένουν: Ο έως τώρα υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τον οποίο αντικαθιστά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, η έως τώρα υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο στη Νίκη Κεραμέως. Επιπλέον, από την κυβέρνηση αποχώρησε ο Δημήτρης Καιρίδης, τη θέση του οποίου στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πήρε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Κώστα Τσιάρα να αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης
Εκτός κυβέρνησης όμως έμειναν 7 υφυπουργοί. Συγκεκριμένα:

Τον Χάρη Θεοχάρη από το Εθνικής Οικονομίας, τον αντικατέστησε ο Χρίστος Δήμας, προερχόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού.
Τον Στάθη Κωνσταντινίδη από το υπουργείο Εσωτερικών, τον αντικατέστησε ο Κώστας Γκιουλέκας.
Από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποχώρησε από την κυβέρνηση η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου και στη θέση της πήγε ο Βασίλης Οικονόμου.
Από το υπουργείο Ανάπτυξης αποχώρησε ο υφυπουργός Μάξιμος Σενετάκης και ανέλαβε η Ζωή Ράπτη.
Από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποχώρησε η υφυπουργός Μαρία Κεφάλα και στη θέση της ανέλαβε η Κατερίνα Παπακώστα.
Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποχώρησε ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και ανέλαβε ο Χρήστος Κέλλας.
Αλλαγή σε επίπεδο υφυπουργού έγινε και στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τον Γιάννη Παππά να αποχωρεί και να αναλαμβάνει ο Στέφανος Γκίκας.
Τέλος, ο Βασίλης Σπανάκης τοποθετήθηκε υφυπουργός Εσωτερικών. Τη θέση του στο υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει ο Κώστας Καραγκούνης.

Ροή Ειδήσεων