• Αναζήτηση

Market Pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις -Με ποιους ΑΦΜ ξεκινά η διαδικασία (video)

Η αντίστροφη μέτρηση για την «πρεμιέρα» του Market Pass -γνωστού και ως «κάρτα αγορών»- φτάνει στο τέλος της.

To Market Pass είναι ένα μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ έως και τον Ιούλιο, με το οποίο θα καλύπτεται το 10% των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Οι αγορές που θα εγκρίνονται για Market Pass είναι αυτές που θα πραγματοποιούνται σε σούπερ μάρκετ, καθώς και σε φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Για το Market Pass και την πλατφόρμα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός της εβδομάδας μίλησε χθες στο Mega ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Market Pass: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα -Η σειρά των ΑΦΜ
Ο κ. Αναγνωστόπουλος επιβεβαίωσε αρχικά ότι η πλατφόρμα του Market Pass θα ανοίξει την Τετάρτη.

«Η διαδικασία θα γίνει τμηματικά, βάσει ΑΦΜ, σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ την επομένη για τους ΑΦΜ με λήγοντα 5, 6, 7, 8, 9» σημείωσε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, επισημαίνοντας ότι μετά τη δεύτερη μέρα θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το Market Pass από όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

 

Ροή Ειδήσεων