• Αναζήτηση

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα!

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όσοι φορολογούμενοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν κατά την προηγούμενη διαδικασία.

Η εφαρμογή www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοικτή έως τις 26 Δεκεμβρίου. Η παράταση στη λειτουργία δόθηκε προκειμένου, όπως είχε αναφέρει και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, να διορθωθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό οι «αστοχίες» που παρατηρήθηκαν στο σύστημα αναφορικά με συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι και μονοπρόσωπα νοικοκυριά.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περίοδο παράτασης του Κοινωνικού Μερίσματος

Κατά την περίοδο παράτασης του Κοινωνικού Μερίσματος έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές αναφορικά με τα κριτήρια:

Αν το αιτών πρόσωπο είναι 67 ετών και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Αν το αιτών πρόσωπο είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα ισοδυναμίας του νοικοκυριού και μέχρι το μέγιστο του 3.

Δεν θεωρείται ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης η δήλωση ποσού έως 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;

Απάντηση: Όλοι ανεξαιρέτως αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων