• Αναζήτηση

Απανθρωπιά: Μαχαίρωσαν άστεγο για να τον ληστέψουν

Άστεγος που είχε βρει προσωρινό καταφύγιο κοντά στην Ομόνοια δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Ανδρομάχης και Θ. Δηλιγιάννη.

Ο 41χρονος από το Πακιστάν αντιστάθηκε για να μην χάσει τα λιγοστά του υπάρχοντα και οι δράστες τον τραυμάτισαν στον γλουτό, την πλάτη και τον αριστερό ώμο.

Πρόγραμμα για άστεγους από τρεις δήμους της Αττικής

Ένα σημαντικό πρόγραμμα, με πολύ υψηλό κοινωνικό αποτύπωμα, θα εφαρμόσουν τρεις δήμοι της Αττικής.

Αφορά τους άστεγους και γενικότερα όσους διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Στόχος είναι αρχικά η συμβολή στην εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης και στη συνέχεια η προσπάθεια για επανένταξη των ατόμων αυτών στον κοινωνικό ιστό.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» και θα υλοποιηθεί από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, με διαχειριστή του προγράμματος τον αναπτυξιακό οργανισμό του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε». Έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρχή διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια και πέρα των άλλων, δημιουργεί και τρεις νέες θέσεις εργασίας, οι δύο για κοινωνικούς λειτουργούς και η μια για οικονομικό-διοικητικό επιστήμονα. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των τριών δήμων, στο πλαίσιο των δράσεων τους κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αντιμετωπίζουν το σύνολο των αναγκών των αστέγων μέσα από μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση, η οποία επιδιώκει τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, με στόχο την πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη.

Ροή Ειδήσεων