• Αναζήτηση

Από Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 ετών με εμβόλια της AstraZeneca

«Δίνεται η ευκαιρία μετά και την περίσσεια αποθεμάτων της AstraZeneca να εμβολιαστούν με το εμβόλιο», είπε ο Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για άτομα άνω των 30 ετών, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα εμβολιάζεται και αυτή με όλα τα εμβόλια», συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως η πλατφόρμα που θα φορά στις ηλικίες 30 με 39 έτη θα ανοίξει από τη Μεγάλη Τρίτη και από την αμέσως επόμενη μέρα θα μπορούν ήδη να εμβολιάζονται.

«Ο εμβολιασμός είναι η λύση»
«Ο εμβολιασμός είναι η λύση… μετά βεβαιότητας η πλειοψηφία των μεγάλων ανθρώπων σε ηλικία που βρίσκονται διασωληνωμένοι είναι συνάνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν» είπε ο υπουργός υγείας απηχόντας τις παρατηρήσεις του πρωθυπουργού πως αρκετοί πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Ενδεχομένως τον Μάιο να φτάσουμε τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς, τον Ιούνιο θα φτάσουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αυτός είναι ο τρόπος να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα πέραν της όποιας απειροελάχιστης παρενέργειας» συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ο αριθμός των συνανθρώπων που χάνεται καθημερινά δεν είναι ένα στατιστικό στοιχείο, είναι άνθρωποι, πίσω από τα νούμερα, οικογένειες που θρηνούν. Και ένας να χανόταν θα ήταν τεράστιο θέμα για τη χώρα. Πόσο μάλλον όταν καθημερινά βλέπετε αυτές τις απώλειες» είπε ο υπουργός Υγείας.

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 2,6 εκατ. δόσεις εμβολίου
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που παρέθεσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, και αναφορικά με τις ομάδες όπου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί, τα ποσοστά εμβολιασμού κυμαίνονται ανά ηλικία ως εξής:

85+: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 65,7% με βάση τα ραντεβού
80-84: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 66% με βάση τα ραντεβού
75-79: 68% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 77% με βάση τα ραντεβού
70-74: 50% λάβει έστω την πρώτη δόση, 70,57% με βάση τα ραντεβού
65-69: 27% λάβει έστω την πρώτη δόση, 68,5% με βάση τα ραντεβού
60-64: 51% λάβει έστω την πρώτη δόση, 60% με βάση τα ραντεβού
Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού είναι 1.826.628, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 2.600.998 δόσεις εμβολίων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδα 40-44 και 45-49.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο:

Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό.
Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών.
Μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site του iefimerida koronoios-live.gr.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-enimerosi-ypoyrgeioy-ygeias-21-4-kikilias

Ροή Ειδήσεων