• Αναζήτηση

Αποφασισμένος ο Δικηγορικός Σύλλογος: Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης (video)

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενημέρωσε τους πολίτες ότι απηύθυνε ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα σχετικά με το αν γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης από την πόλη και αν υποβαθμίζεται η λειτουργία του.

 

Όπως επεσήμανε στην ερώτησή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος, το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης λειτουργεί αυτό το διάστημα με ελάχιστο προσωπικό και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό άμεσες ενέργειες για την επαρκή στελέχωσή του.

 

Για το φλέγον αυτό ζήτημα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Δημήτρη Κωστόγιαννη.

 

Ο κ. Κωστόγιαννης μας ενημέρωσε ότι προβλέπονται  13 οργανικές θέσεις όπως 8 γραμματείς, 2 επιμελητές, 1  δακτυλογράφος, 1 υπάλληλος πληροφορικής και 1 οικονομολόγος. Αυτή την στιγμή, όπως μας είπε, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης λειτουργεί μόνο με τρεις γραμματείς, τον προϊστάμενο και δύο γραμματείς, δηλαδή.

 

«Αυτό δημιουργεί τεράστια δυσλειτουργία στην ταχύτητα και στην ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης. Δυσκολία για τους δικαστές, δυσκολία για τους πολίτες, δυσκολία για τους δικηγόρους»

 

Να σημειωθεί ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν οι δύο από τους τρεις γραμματείς, κάτι που θα καταστήσει τη λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης αδύνατη.

 

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο η απονομή της δικαιοσύνης, που είναι κοινωνικό αγαθό, είναι σημαντικό να γίνεται στον τόπο που ζουν οι κάτοικοι. Η Τρίπολη ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πρέπει να έχει και δικαιούται διοικητική πληρότητα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόγιαννης.

 

«Να διατηρηθεί το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως και πολύ περισσότερο  να ενισχυθεί»

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητεί την ενίσχυση του προσωπικού με τον διορισμό νέων υπαλλήλων ή με την μετάταξη νέων υπαλλήλων. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα προχωρήσει η κατάργηση του Εφετείου Τρίπολης και η μεταφορά του στο Εφετείο Πατρών. Πολίτες από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες που εξυπηρετεί το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης όπως της  Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν στην Πάτρα για την τακτοποίηση των δικαστικών τους υποθέσεων.

 

«Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα και για την τοπική κοινωνία όλης της Περιφέρειας και των πέντε νομών αλλά κυρίως για τον τρόπο και την ποιότητα της απονομής της δικαιοσύνης»

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος. Έγγραφο με τα παραπάνω αιτήματα τους έχει αποσταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα ενώ έχει κοινοποιηθεί στους τρεις βουλευτές της Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, κ. Γιώργο Παπαηλιού και κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και στον δήμαρχο Τρίπολης Κ. Τζιούμης.

 

«Αναμένουμε από κάθε κατεύθυνση για τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, το οποίο δεν αφορά μόνο τους δικηγόρους αλλά όλους τους πολίτες»

 

Ροή Ειδήσεων