• Αναζήτηση

Απορρίπτει ο Ανδρουλάκης την πρόταση Κωνσταντινόπουλου -Εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το 2025, σύμφωνα με το καταστατικό

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης απορρίπτουν την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για άμεση εκλογή ηγεσίας στο κόμμα, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Άφηναν δε αιχμές κατά της κίνησης του βουλευτή του κόμματος, κάνοντας λόγο για «επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων» και πρόσθεταν με νόημα: «Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια, και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια να χαθεί σε λίγες μέρες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του ζητεί την εκλογή ηγεσίας από τη βάση έως το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά η απάντηση κύκλων της Χ. Τρικούπη:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων.

Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια να χαθεί σε λίγες μέρες.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας.
Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.
Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Ροή Ειδήσεων