• Αναζήτηση

Αρκαδία: Στα όριά τους οι Μελισσοκόμοι (video)

Ο κ. Δημάκος Σταύρος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Αρκαδίας μίλησε για προβλήματα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που κατέκαψε τη Δυτική Γορτυνία.

 

 

Τα τελευταία χρόνια η μελισσοκομεία αντιμετωπίζει πολλά πρόβλημα και χρόνο με το χρόνο ο κλάδος σημειώνει σημαντικές απώλειες. Η τιμή της ζάχαρης που αναμένεται να αυξηθεί, η κλιματική αλλαγή και τώρα οι πυρκαγιές, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στους μελισσοκόμους, από το να τα εγκαταλείψουν.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, με αφορμή, την συγκέντρωση κατοίκων στο χωριό Δάφνη για τον συντονισμό και οργάνωση του αγώνα τους πυρόπληκτους, ζήτησε να αποζημιωθούν όλοι, μόνιμα κάτοικοι και μη, να γίνει δεντροφύτευση και να στηριχθούν τοι κτηνοτρόφοι της Κάτω Γορτυνίας.

Όσον αφορά την στήριξη των μελισσοκόμων, ο κ. Δημάκος ζήτησε να στηριχθεί ο κλάδος, με την αποστολή τροφών, αφού οι μέλισσες δεν βρίσκουν τροφή στα καμένα.

Οι μελισσοκόμοι, έχουν πληγεί και πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές, με την κλιματική αλλαγή, με την μελισσοκομεία μέσα στα 1,5 χρόνο να έχει 65% μείωση και με κίνδυνο ο κλάδος να εξαφανιστεί

Ροή Ειδήσεων