Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στο Παράλιο Άστρος ο θάνατος 53χρονου λιμενικού, ο οποίος παρασύρθηκε από τα μανιασμένα κύματα την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, την ώρα που επιχειρούσε να βοηθήσει πολίτες να ασφαλίσουν τα σκάφη τους στο λιμάνι.
Ο 53χρονος ανασύρθηκε λίγη ώρα αργότερα από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο άτυχος λιμενικός, που αφήνει πίσω του ένα 8χρονο παιδί, ήταν το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Λίγες ώρες αργότερα, μια 56χρονη γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα έχασε επίσης τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που έσερναν τα ορμητικά νερά.
Η στιγμή που ο 53χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο. Στα πλάνα φαίνεται να δένει σκάφος, όταν ένα τεράστιο κύμα, που ξεπερνά το ύψος του κυματοθραύστη, πέφτει με σφοδρότητα πάνω στους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.
Την ώρα εκείνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άνεμοι στο Άστρος έπνεαν με ένταση 9 έως 10 μποφόρ, δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λιμενικός χτύπησε το κεφάλι του σε σκάφος και πιθανότατα έχασε τη ζωή του ακαριαία. Οι υπόλοιποι πολίτες που παρασύρθηκαν από τα νερά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας και είναι καλά στην υγεία τους.
Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν άψογο επαγγελματία, ευσυνείδητο και ιδιαίτερα φιλότιμο άνθρωπο. Όπως αναφέρουν, είχε πραγματοποιήσει 3 έως 4 περιπολίες στο λιμάνι πριν το δυστύχημα, καθώς ανησυχούσε για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Ο 53χρονος έφερε τον βαθμό του Σημαιοφόρου και υπηρετούσε επί σειρά ετών στο Λιμενικό Σώμα.
Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Η τοπική κοινωνία του Παράλιου Άστρος παραμένει συγκλονισμένη, αποχαιρετώντας έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει τους συμπολίτες του.

Την Παρασκευή η κηδεία του 53χρονου λιμενικού
Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος Ανδρέα Αραχωβίτη.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής Πραστού Αγίου Ανδρέα, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 10:00.






