• Αναζήτηση

Άρση μέτρων: συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για νέα χαλάρωση

Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και σήμερα, στην έκτακτη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται τα μέτρα που αφορούν στο λιανεμπόριο, δεδομένων και των στοιχείων που δείχνουν βελτίωση της επιδειμιολογικής κατάστασης στη χώρας μας. Έτσι, δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα και θα προβλέπεται ένα άτομο ανά 16 τ.μ.

Παράλληλα, οι ειδικοί προσανατολίζονται στο άνοιγμα των εστιατορίων που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων, πάντα με την τήρηση αυστηρών μέτρων.

Η επιτροπή θα εξετάσει και μέτρα για τον τουρισμό και κυρίως για τους τουρίστες που φθάνουν στην Ελλάδα από χώρες της ΕΕ χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται η διενέργει rapid test και όχι PCR.

Ροή Ειδήσεων