• Αναζήτηση

Ασημένιο μετάλλιο για τον Φιλιατρινό Θοδωρή Αλεξά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

To ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Παρολυμπιονίκες Βασίλης Χριστοφόρου και Θοδωρής Αλεξάς, ο οποίος κατάγεται από τα Φιλιατρά, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ «RS Venture Connect 2022», που διεξήχθη στο σουλτανάτο του Ομάν.

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, οι οποίοι συνοδεύονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή και υπεύθυνο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για το πρόγραμμα ανάπτυξης που αφορά αθλητές με αναπηρία, Άκη Τσαρούχη, έκαναν δύο εξαιρετικές κούρσες στην Medal Race και κατακτώντας 2 δεύτερες θέσεις κατέκτησαν την 2η θέση σ’ έναν άκρως απαιτητικό αγώνα στον οποίον συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Το ελληνικό πλήρωμα έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια ολοκληρώνοντας στην 5η θέση μετά από 7 ιστιοδρομίες χάρη στο πολύ δυνατό φινάλε στις τελευταίες δύο κούρσες όπου κατέλαβαν την 1η και την 3η θέση αντίστοιχα με 20 βαθμούς ποινής έχοντας μόλις 2 βαθμούς διαφορά από 2ο και 3ο πλήρωμα στη γενική.

Στη Medal Race της Κυριακής στην οποία προκρίθηκαν τα 6 από τα 26 αμιγώς ΑμεΑ πληρώματα, οι ιστιοπλόοι ξεκίνησαν με μηδέν βαθμούς ποινής με νικητήριο πλήρωμα εκείνο που θα κατακτούσε δύο πρωτιές μέσα στο χρονικό περιθώριο που έδωσαν οι διοργανωτές από τις 12:00-15:00 (τοπική ώρα).

Ωστόσο, όλα τελείωσαν από τις πρώτες δύο κούρσες με το πολωνικό πλήρωμα να κατακτά δύο πρωτιές και το ελληνικό με τους Χριστοφόρου και Αλεξά δύο δεύτερες γεγονός που τους χάρισε το ασημένιο μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Πορτογάλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το καναδικό πλήρωμα που ακολούθησε είχε 3 παραολυμπιακά μετάλλια.

Στην Medal Race της open κατηγορίας στην οποία προκρίθηκαν 4 πληρώματα, στην 1η θέση βρέθηκε το πλήρωμα του Ομάν, το ασημένιο πήγε στη Γερμανία (2), το χάλκινο στην Αυστραλία, ενώ τη 4η θέση κατέκτησε η Αυστραλία (2).

istioploia-amea.apexsports.gr

Ροή Ειδήσεων