• Αναζήτηση

Αυτά κάνουν οι πετυχημένοι στην αρχή κάθε νέας χρονιάς

Νέα χρονιά σημαίνει νέα ξεκινήματα, νέοι στόχοι, αποφάσεις. Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε τη νέα χρονιά είναι να μην μιλάμε για την προηγούμενη.

Η επιτυχία είναι θέμα επιλογών και θέμα προτεραιοτήτων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη «συνταγή» για να τα καταφέρεις. Απλά χρειάζεται να το αποφασίσεις. Οταν δεν έχεις σύστημα και πρόγραμμα, τότε το πιο πιθανό είναι τα σχέδιά σου να ναυαγήσουν. Ανθρωποι που εισέπραξαν επιτυχία στον τομέα με τον οποίο καταπιάστηκαν φαίνεται ότι δεν κάνουν τίποτα τυχαία. Ολα είναι βάσει σχεδίου, συγκεκριμένα.

Ατομα που προχώρησαν στην καριέρα τους, φαίνεται ότι στην αρχή κάθε νέας χρονιάς, θέτουν συγκεκριμένους στόχους και καταστρώνουν τη δική τους στρατηγική για να τους επιτύχουν.

«Στην έναρξη κάθε νέας χρονιάς, γράφω τους στόχους μου σε ένα χαρτί. Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να γράφεις τι θέλεις να κάνεις. Ξεκίνα από σήμερα. Σκέψου τι θες να σου συμβεί μέσα σε αυτή τη χρονιά. Μην αφήνεις την κάθε μέρα που περνά στην τύχη. Σήμερα μπορείς να ξεκινήσεις κάτι υπέροχο».

Katherine Power, Clique Media Group CEO.

Σύμφωνα με μελέτη του Dr. Gail Matthews του Dominican University, οι άνθρωποι που έχουν την τάση να σημειώνουν αυτά που θέλουν να κάνουν, επιτυγχάνουν τους στόχους τους σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς που δεν σημειώνουν.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το να σκέφτεσαι και να γράφεις συγκεκριμένα τους στόχους σου σε βοηθά στην επιτυχία. Το έκανα από όταν ήμουν μικρή. Στόχοι για την προσωπική σου ζωή, την υγεία σου. Κάθε τρεις μήνες να σκέφτεσαι την πορεία που έχεις διαγράψει».

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων