• Αναζήτηση

Χαμός με Γεωργιάδη και Κασσελάκη για τον τελικό του Conference: «Κακώς σε είπα μάπα», απάντησε ο υπουργός Υγείας

Μια ατάκα του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο υπουργός Υγείας αποκάλεσε «μάπα» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Πρωινή ζώνη» του Action 24.

«Με όσα προβλήματα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με όσα λάθη γίνονται-που γίνονται- δεν υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Δηλαδή όταν ακούς τον Κασσελάκη να ασχολείται όλη μέρα με αυτό, δηλαδή είναι σα να λέει ”θέλω να ακυρωθεί ο τελικός του Conference League, να μην γίνει”, ”θέλω η Ελλάδα να μην διεκδικήσει καμία αθλητική διοργάνωση στο μέλλον”, δηλαδή τι λέει στην ουσία; ”Δεν κάνω για πρωθυπουργός, είμαι μάπας...”, ήταν τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο χαρακτηρισμός αυτός, προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος σχολίασε στο Twitter: «Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που με χαρακτήρισε «μάπα». Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης» και στη συνέχεια έθεσε κάποια ερωτήματα για το ΕΣΥ.

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε κάτω από την ανάρτησή του γράφοντας: «Αγαπητέ» @skasselakis η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη…Αντιθέτως όμως όσα γράφετε εδώ είναι συνειδητά ψέματα».

Και συνεχίζει απαντώντας στα ερωτήματα για το ΕΣΥ και την στάση του ιδίου: «Ποτέ δεν αποκάλεσα «κάφρους» του υγειονομικούς γενικά (τους οποίους πάντα υπερασπίζομαι) αλλά μερικούς παρισταμένους συνδικαλιστές που έβριζαν πάνω στην Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αλήθεια εσείς επικροτείτε αυτή την συμπεριφορά; Επίσης εγώ δεν είπα «ότι θα σας ξεσκίσω» όπως είπατε εσείς για μένα, ρήμα που υποκρύπτει βία και για το οποίο ουδέποτε ζητήσατε έστω μία συγγνώμη. Τα χειρουργεία στο Παίδων, εάν πράγματι ανησυχείτε για αυτά, εκτιμώ ότι δεν θα σταματήσουν καθώς το Υπουργείο έχει κάνει όλα όσα μπορούν να γίνουν και οι ιατροί θα το αναγνωρίσουν. Όσον αφορά στην «διάλυση του ΕΣΥ» σας ενημερώνω ότι αυτή την στιγμή εκτελούμε ταυτοχρόνως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, δαπανώντας άνω των 500.000.000€ και το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με 6.500 μόνιμες θέσεις. Είναι οξύμωρον να κάνουμε αυτά και ταυτοχρόνως να διαλύουμε και μάλιστα με δόλο το ΕΣΥ. Ως προς το ΕΚΑΒ φέτος εκτελείται το πρόγραμμα «Αιγίς» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αγορά 250 νέων ασθενοφόρων δηλ το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ που έχει γίνει ποτέ. Εάν θα θέλατε μία θεσμική ενημέρωση στα σοβαρά για το Σύστημα Υγείας είμαι πάντοτε στην διάθεση σας Υγ. Εάν διαφωνείτε με την εκπλήρωση των Διεθνών Υποχρεώσεων της Χώρας στις μεγάλες Διοργανώσεις πείτε το καθαρά ότι δεν επιθυμείτε να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εάν όμως τις αναλαμβάνουμε πρέπει το κάθε Υπουργείο να κάνει όσα του αναλογούν. Στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Υγείας είχε αναλάβει αυτή την υποχρέωση την οποία και εκπληρώνουμε. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός μέγας».

Ροή Ειδήσεων