• Αναζήτηση

Χαρίτσης: Δεν έχει όρια η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Θυμήθηκε 40 μέρες πριν τις εκλογές την Αναπτυξιακή Τράπεζα του ΣΥΡΙΖΑ

Την άκρως υποκριτική στάση στης κυβέρνησης η οποία 40 ημέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει ο τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος τονίζοντας ότι η ΝΔ επέλεξε να «βάλει στον πάγο» την Αναπτυξιακή Τράπεζα και να αφήσει αναξιοποίητο και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δημιούργησε και καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund) με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της.

«Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση» τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αλ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της. Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε να ανακοινώσει ότι τίθεται σε εφαρμογή το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Know your customer» με προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ το οποίο σε πρώτη φάση αφορά σε 60.000 επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλ.Χαρίτση:

«Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια. 40 μόλις μέρες πριν λήξει η θητεία της, η κυβέρνηση θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τον ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει για την στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη διεύρυνση της χρηματοδότησης σε περισσότερες επιχειρήσεις.  

Η Νέα Δημοκρατία από το 2019 έβαλε στον πάγο την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Την άφησε αναξιοποίητη. Όπως αναξιοποίητο παραμένει και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιουργήσαμε για να έχουν επιτέλους δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund) με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της. Ούτε αυτό έγινε.

Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση.

Αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες  και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της.

Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα»

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων