• Αναζήτηση

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά είναι η δύναμη που αντιπαρατίθεται ευθέως με τη Ν.Δ. σε όλα τα πεδία

Οι ευρωεκλογές να είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη/ Απαιτείται ανασυγκρότηση του χώρου της Αριστεράς και της ευρύτερης κεντροαριστεράς/ Το κόμμα Κασσελάκη είναι κόμμα ανάδελφο.

-Στις περιοδείες που κάνουμε κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες έχουν αγωνία για την επόμενη μέρα. Για το πως θα υπάρξει ένα σοβαρό αντίπαλο δέος στη σημερινή μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς.

-Η κυβέρνηση πρέπει να τιμωρηθεί στην κάλπη της 9ης Μαίου. Οι ευρωεκλογές πρέπει να είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη.

-Αυτό απαιτεί ανασυγκρότηση του χώρου της Αριστεράς και της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

-Ο τρόπος είναι η στρατηγική και πολιτική αντιπαράθεση με την δεξιά.

-Η Νέα Αριστερά είναι η δύναμη που αντιπαρατίθεται ευθέως με τη Ν.Δ. σε όλα τα πεδία. Δεν μπορεί η αντιπαράθεση με τη δεξιά παρά να γίνει από τα αριστερά.

-Όχι με την υιοθέτηση της λογικής της, όπως κάνει το κόμμα του κ. Κασσελάκη.

-Δεν μπορείς να το κάνεις όταν αποδέχεται τη λογική των trickle down economics στην φορολογία, με φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές για όλους, άρα να ενισχύεις του πιο πλούσιους. Δεν μπορείς να το κάνεις όταν ασκείς κριτική στην εξωτερική πολιτική από τα δεξιά με όρους εθνολαικισμού. Δεν μπορείς όταν στο Παλαιστινιακό κρατάς ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος.

-Το αν θα συνομιλήσουμε με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις την επόμενη μέρα το έχουμε ηδη αποδείξει. Σε αυτούς τους λίγους μήνες ζωής της Νέας Αριστεράς πήραμε πρωτοβουλίες, καλέσαμε τα προοδευτικά, αριστερά και δημοκρατικά κόμματα σε κοινές δράσεις, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή με την πρόταση για κοινή δράση στο Παλαιστινιακό για να σταθεί η χώρα μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

-Αυτή είναι η δική μας λογική. Όχι όμως με αυτούς που αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

-Καλούμε και στελέχη και μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθούμε στην κάλπη. Να απεγκλωβιστούν από την εξαιρετικά αρνητική κατάσταση του ευτελισμού που αποτελεί

την καλύτερη υπηρεσία στον Κ. Μητσοτάκη και επηρεάζει όλο τον χώρο της αριστερής αντιπολίτευσης.

-Η πολιτική δεν είναι αριθμητική ούτε αλισβερίσι σε επίπεδο κορυφής μεταξύ ηγεσιών που ο ένας προσπαθεί να επικρατήσει του άλλου. Πολιτική είναι πως ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας και στις αγωνίες της για την επόμενη μέρα.

 

-Η στάση του πρωθυπουργού είναι ντροπιαστική στο θέμα της ακρίβειας και ειδικότερα στο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ.Ψεύδεται συνειδητά. Γνωρίζει ότι σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία που εφαρμόστηκε η μείωση των έμμεσων φόρων και κυρίως του ΦΠΑ και η πραγματική στήριξη των μισθών πάνω από τον πληθωρισμό κατάφεραν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό και να έχουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

-Είναι πολιτική επιλογή να τροφοδοτεί την κρίση της ακρίβειας και τον πληθωρισμό της απληστίας. Γιατί πρώτον, έτσι διαασφαλίζει ότι θα έχει γεμάτα ταμεία με άδικο τρόπο με τεράστια υπερέσοδα από το ΦΠΑ, δηλαδή από τους ασθενέστερους. Δεύτερον, επιτυγχάνει αναδιανομή από κάτω προς τα πάνω.

-Συνειδητή πολιτική επιλογή να συντηρεί και να ενισχύει τον φάυλο κύκλο που τροφοδοτεί ο πληθωρισμός της απληστίας.

Ως προς την συμφωνία των Πρεσπών η σημερινή κυβέρνηση έπαιξε το εθνικό συμφέρον στα ζάρια για μικροκομματικούς λόγους. Το έκανε ως αντιπολίτευση με τις περικεφαλαίες, το έκανε ως κυβέρνηση.

-Έπρεπε να έχει φέρει τα μνημόνια προς κύρωση εδώ και πέντε χρόνια για να χαιδέψει ακροδεξιά αυτιά.

-Να μαζέψει τα στελέχη της όπως ο κύριος Βορίδης, πρωτοκλασσάτος υπουργός, που λέει ότι δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια.

-Να προχωρήσει έστω και τώρα στην κύρωση και να απαιτήσει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαντλώντας όλα τα μέσα.

-Η κυβέρνηση ανοίγει δυστυχώς νέα μέτωπα, ας δούμε τι γίνεται και με την Αλβανία, επιστρέφουμε στην εποχή των εθνικισμών

-Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι και μια ψήφος απέναντι σε μια πατριδοκάπηλη πολιτική και λογική που υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα αλλά και το εθνικό μας συμφέρον. https://www.facebook.com/acharitsis/videos/1524835904907287

Ροή Ειδήσεων