• Αναζήτηση

Χαρίτσης στην τηλεόραση Μεσόγειος: «Η κυβέρνηση επιστρατεύει την τεχνητή όξυνση και την καταστολή»

“Ο νόμος για τις διαδηλώσεις, που ψηφίσθηκε χθες, έρχεται από το βαθύ και σκοτεινό παρελθόν, επαναφέρει διατάξεις από την περίοδο της Χούντας, αλλά παραπέμπει στο μέλλον. Μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω, και συνιστά τομή στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στο πώς γίνεται αντιληπτό το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι από την κεντρική εξουσία”. Τα παραπάνω διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο Μεσημβρινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του “Μεσόγειος TV”, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι “επιστρατεύει την τεχνητή όξυνση και την καταστολή”, και ταυτόχρονα “προσπαθεί να κυλήσει στο βούρκο της σκανδαλολογίας την πολιτική ζωή του τόπου”, “ακριβώς επειδή δεν μπορεί να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, στον φόβο των πολιτών για το μέλλον, στην ύφεση και την ανεργία που καλπάζουν”.

Μάλιστα, κατήγγειλε και τη χθεσινή καταστολή που “συνόδευσε τον κυβερνητικό αυταρχισμό”, καθώς και τις “στοχευμένες επιθέσεις στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ”.

Σχετικά με τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως “όλα πήγαν ανάποδα, αφού παρέλαβε μια οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% , και την οδήγησε στο τέλος του 2019, πολύ πριν την έλευση της πανδημίας, σε ύφεση”. Ταυτόχρονα, κατήγγειλε την επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον κόσμο της εργασίας και στο δίχτυ προστασίας που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία “ολοκληρώθηκε, με την κρίση του κορονοϊού να λειτουργεί ως ευκαιρία για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων”. Θύμισε, δε, ότι παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ “από την πρώτη στιγμή κατέθεσε τις προτάσεις του, με το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’, για την εμπροσθοβαρή στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων η κυβέρνηση υπήρξε απαξιωτική ενώ τα όποια μέτρα έλαβε ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση”. “Και φτάσαμε στο σημείο ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας να μιλά για ύφεση 16% το β΄ τρίμηνο του 2020 αλλά και η Κομισιόν όχι μόνο για ύφεση, αλλά και για πολύ πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας από αυτή που είχε αρχικά προβλεφθεί”, συμπλήρωσε.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι “η λογική των αποσπασματικών μέτρων που με μεγάλη καθυστέρηση πήρε η κυβέρνηση για την οικονομία οδηγεί σε πολύ ανησυχητικές εξελίξεις, λουκέτα, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών”, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό “που δεν θα έχει μόνο μια χαμένη χρονιά”, αλλά εκτίμησε ότι “πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά εξαιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης, της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού της”. Έκρουσε, στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα, σημειώνοντας την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη “ως προς το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας μετά το lockdown”, και υπογραμμίζοντας πως “σε κάθε περίπτωση έχει προτεραιότητα η προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και της δημόσιας υγείας συνολικά”.

Για την υπόθεση της Novartis, δήλωσε πως “η απόφαση των αμερικανικών αρχών εναντίον της εταιρείας αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι μιλάμε για ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, την ώρα που η εταιρεία προσπαθούσε να διαφθείρει κυβερνητικούς αξιωματούχους”. “Όσοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα μιλώντας για δήθεν σκευωρίες, να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της”, συνέχισε. Επανέλαβε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι “όλα στο φως”, σημείωσε ότι “η απόφαση των ελβετικών δικαστικών αρχών καταρρίπτει πλήρως και τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα”, και διεμήνυσε: “Είναι προκλητικό να μας μιλάει για σκάνδαλα η ΝΔ!”. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο “σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ με 20 εκατ. ευρώ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τα μέσα”, και κάλεσε εκ νέου την ΝΔ “έστω και τώρα να αποσύρει το πρόγραμμα και να ξαναδώσει τα χρήματα στα ΜΜΕ με αντικειμενικότητα, διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια”. Επιπλέον, ζήτησε εξηγήσεις και για την υπόθεση με τις επίσημες ηχογραφήσεις της ΕΥΠ που εμπλέκει “ανώτατους δικαστικούς, επίορκους αστυνομικούς και στελέχη της ΝΔ”.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο βουλευτής Μεσσηνίας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ “για τη σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με στόχο τη χάραξη εθνικής στρατηγικής”.

Τέλος, αναφερόμενος σε τοπικά θέματα, χαιρέτισε την πρόοδο των έργων στην περιοχή της Μεσσηνίας που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Φιλόδημος” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “αντιμετωπίστηκε θετικά από όλους τους αυτοδιοικητικούς ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης”, ενώ κατήγγειλε την αντικατάστασή του “με ένα χρόνο καθυστέρηση και αστείες δικαιολογίες από το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’”. “Και σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι, η κυβέρνηση κινήθηκε με όρους παλαιοκομματισμού, και πήγε πίσω τις τοπικές οικονομίες, αφού πολλά έργα πάγωσαν αναιτιολόγητα”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων