• Αναζήτηση

Χαρίτσης: Τεράστιες πλέον οι ευθύνες της Κυβέρνησης από την εικόνα εγκατάλειψης του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στον αερολιμένα Καλαμάτας,με αφορμή το τελευταίο θλιβερό περιστατικό κατάρρευσης μέρους της οροφής στο τμήμα διαβατηριακού ελέγχου, θέτοντας σε κίνδυνο τραυματισμών εργαζόμενους και επιβάτες.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο Αλέξης Χαρίτσης « Επί μία πενταετία με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας ζητήσαμε απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών εκσυγχρονισμού και επέκτασής του. Επισημάναμε  χαρακτηριστικά ότι το αεροδρόμιο δεν μπορεί να πάει στο 2030 με τις υποδομές του 1990. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκαν οι έστω βασικές εργασίες για συντήρηση των υποδομών του αλλά αντίθετα τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν καταλήγοντας στην πρόσφατη κατάρρευση μέρους της οροφής, ενώ στο αεροδρόμιο μεσούσης της θερινής σεζόν δεν λειτουργούν ούτε τα κλιματιστικά μηχανήματα.»

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ υπενθυμίζει την περσινή απάντηση της ΥΠΑ σε αντίστοιχη ερώτηση του, για την “ιλιγγιώδη» δαπάνη των 27.500 euro συντήρησης των υποδομών του, τονίζοντας ότι «αυτή ήταν η συνεισφορά της κυβέρνησης για το “ταχύτερα αναπτυσσόμενο περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας” όπως το χαρακτήριζε στις εξαγγελίες του το μακρινό 2019 ο κος Μητσοτάκης σε επίσκεψη του Καλαμάτα.

Τέλος ο Αλέξης Χαρίτσης ερωτά τον Υπουργό:

  • Δεδομένων των απαράδεκτων αλλά και επικίνδυνων συνθηκών για την σωματική ακεραιότητα εργαζομένων και επιβατών του αεροδρομίου Καλαμάτας, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και του συνολικού ελέγχου των εγκαταστάσεων των χώρων του αεροδρομίου;
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επέκτασης του Αεροδρομίου αλλά και των παρεμβάσεων άμεσης αποκατάστασης των υποδομών του αεροδρομίου που αφορούν στην εξυπηρέτηση επιβατών;

Ροή Ειδήσεων