• Αναζήτηση

Χαρίτσης: Θα παρέμβει εισαγγελέας μετά την παραδοχή Τερεζάκη για την μονταζιέρα στα Τέμπη;

«Πρέπει να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο των δυνάμεων της αριστεράς», τόνισε ο πρέοδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα μέτρα αντιμετώπισης του bullying στα σχολεία αλλά και τα Τέμπη, όπου ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας μετά την παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ για αλλοίωση των ηχητικών από τις συνομιλίες μεταξύ του σταθμάρχη της Λάρισας και των μηχανοδηγών κατά τη μοιραία νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

 

Αρχικά, σχολιάζοντας δημοσίευμα που έκανε λόγο για «κάλεσμα Χαρίτση για προοδευτικό μέτωπο με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ανέφερε τα εξής:

 

«Aπό την πρώτη στιγμή έχουμε πει πως χρειάζεται να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο των δυνάμεων της αριστεράς, των προοδευτικών. Πώς όμως θα δημιουργηθεί αυτό; Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ηγεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αφενός η μία κάνει πολιτική με όρους lifestyle και τηλεοπτικού ριάλιτι και η άλλη κάνει πολιτική με όρους ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Είναι αναντίστοιχες με τις δυνάμεις που υπάρχουν και τις ανάγκες της κοινωνίας. Εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε την ουσία της πολιτικής στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης και αντιπαράθεσης. 

 

 

Πυρά για την «μεταγραφή» Ζαγοράκη

 

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Δεν μπορεί την μία μέρα να πηγαίνεις στον κ. Ράμμο και την ΑΔΑΕ για να ενημερωθείς (για τις υποκλοπές) και την επόμενη μέρα να ανακοινώνεις τον κ. Ζαγοράκη. Ήταν ένας από τους 17 ευρωβουλευτές που είχαν καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο το αντιψήφισμα που έλεγε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και πως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και τώρα κατεβαίνει από τον επικεφαλής ενός κόμματος που ήταν ο ίδιος θύμα της υπόθεσης υποκλοπών».

 

 

 

Όπως τόνισε, αναφερόμενος παράλληλα, στα προβλήματα της κοινωνίας, «εμείς λέμε ναι σε μέτωπο, αλλά μέτωπο με σοβαρούς προγραμματικούς όρους. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις που υπάρχουν του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και θέλουμε να συνομιλήσουμε».

 

«Είναι ζήτημα κοινωνικής ανάγκης, η κοινωνία ζητά μια σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση», σημείωσε.

Διαφωνεί με τα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία

 

Για τις αλλαγές στα σχολεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά του bullying, o κ. Χαρίτσης σχολίασε: «είναι δυνατόν να ξαναγυρνάμε την Ελλάδα στην δεκαετία του ’50; Έτσι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα της βίας στα σχολεία; Με τιμωρητική λογική και τις πενθήμερες αποβολές; Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη με το πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα βίας; Με τρόμαξε αυτό που είπε ο υπουργός πως ‘’πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό παιδιών που έχουν έμφυτα τα χαρακτηριστικά της βίας’’. Είναι θέμα γενετικών χαρακτηριστικών;». Παράλληλα, πρότεινε να υπάρχει βοήθεια στα παιδιά μέσα στα σχολεία και στα θύματα αλλά και στα παιδιά που ασκούν βία, και να υπάρξει αλλαγή προγράμματος σπουδών, μεταξύ άλλων.

 

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, «υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης δυστυχώς, μια λογική που επικρατεί σε όλα τα θέματα, και είναι μια λογική ποινικού λαϊκισμού. Αυτή έχει αποτύχει διεθνώς παταγωδώς».

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών»

 

Για τα Τέμπη και το μονταρισμένο υλικό ανέφερε πως μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ, Τερεζάκη, ο οποίος παραδέχτηκε πως υπήρξε μονταζιέρα στα ηχητικά «εισαγγελέας θα παρέμβειΉ ο ΟΣΕ τα παραποίησε ή η κυβέρνηση. Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα».

 

Τέλος, τόνισε πως «το μείζον είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και για να την κάνει, πρέπει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή, υπάρχουν νέα στοιχεία. Θα έπρεπε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, όπως την καλέσαμε, να συναινέσει και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της. Η κοινωνία νιώθει πως δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και συγκαλύπτει μια τέτοια υπόθεση και κάποιοι ισχυροί προστατεύονται, αυτό προκαλεί κοινωνικές εκρήξεις. Εδώ θα έπρεπε για να υπάρξει κάθαρση να σπεύσει η κυβέρνηση να τα βγάλει όλα στο φως. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών».

Ροή Ειδήσεων