• Αναζήτηση

Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα – Τέθηκε υπό έλεγχο εντός δύο ωρών

Μετά από δύο ώρες όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονταν με τις φλόγες, η φωτιά στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομείο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών. Αυτή την στιγμή κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «‘Αγιος Ανδρέας». Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη για την Πυρκαγιά στο ΕΡΤNews. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο και άλλα κοινωφελή ιδρύματα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για αυτούς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα – Τέθηκε υπό έλεγχο εντός δύο ωρών

Μέχρι στιγμής, είπε πως δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες πληροφορίες για μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες. Ο κύριος Πελετίδης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα ήταν να αντιμετωπιστούν τα πιο σοβαρά ζητήματα και οι εκκενώσεις, και θα συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν ζημιές σύντομα.

Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώνονται προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων. Παράλληλα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Λίγο νωρίτερα, στις 2.15, στα κινητά ήχησε το 112, προκειμένου να είναι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ροή Ειδήσεων