• Αναζήτηση

Δέκα γονικές εντολές που μπλόκαραν την ευτυχία μας

Οι δέκα εντολές είναι ιερές. Το ενστερνίζεται κι η θρησκεία εξάλλου, μην τυχόν διανοηθείς να υψώσεις φωνή διαμαρτυρίας. Γενικότερα –κακά τα ψέματα– οι εντολές αποτελούν ύμνο στην ελευθερία του ανθρώπου και πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα απ’ όλους εμάς τους κοινούς θνητούς.

Κι έπειτα μη λησμονείς και τους απαράβατους κανόνες των γονιών, αυτούς που καρφίτσωσες σε μορφή λίστας έξω απ’ το παιδικό σου δωμάτιο και σε άρπαξαν απ’ το λαιμό στους δαιδαλώδεις δρόμους της ενηλικίωσης.

Σαφώς και τους θυμάσαι ακόμη, όπως άλλωστε κι εκείνη την επίσημη πένα της απόλυτης αυθεντίας που σχημάτιζε νόρμες κι ύφαινε στενά ζιβάγκο. Προτείνω, όμως, να τους ξεσκονίσουμε παρέα για μια ακόμη φορά. Τι λες;

Εντολή 1η: «Ου αντιμιλήσεις».

Στους γονείς και τους δασκάλους σου θα φέρεσαι μόνο με αβρότητα. Τα χρόνια που κουβαλούν στην πλάτη τους πολλά κι οφείλεις να τα σέβεσαι, αυθάδες πλάσμα. Στις ατυχείς στιγμές που εξαργυρώνουν τις μάρκες ωριμότητας στο καζίνο των συμπλεγμάτων κατωτερότητας, εσύ θα χαμογελάς και πάλι και θα συμμορφώνεσαι πάραυτα. Όταν πια ο καιρός κυλήσει η εγχείρηση θα έχει πετύχει, καθώς μεταμορφωμένος σ’ έναν ευσυνείδητο πολίτη θα προσκυνήσεις χωρίς πολλές αντιρρήσεις το παγκόσμιο κατεστημένο.

Εντολή 2η: «Ου παιδιαρίζεις».

Η σοβαρότητα συγκαταλέγεται στις ανεκτίμητες αρετές οπότε το νου σου μήπως μεγαλώνοντας ξεμωραθείς, αρχίσεις να γελάς ηχηρά και να ονειρεύεσαι δυνατά. Ο αυθορμητισμός διώκεται ποινικά απ’ τους απανταχού αξιοσέβαστους ενήλικες κι οι χρωματιστοί τοίχοι που δε βάφονται γκρι οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Εντολή 3η: «Ου αποποιηθείς την τελειότητα».

Οι γονείς σου επιθυμούν το καλύτερο για εσένα, βρε κουτό. Γίνε ο τέλειος μαθητής με τους υποδειγματικούς τρόπους και τον ιδανικό σωματότυπο. Κι έπειτα, όντας μεγάλος και τρανός, μην πλησιάσεις ποτέ την τραγική αλήθεια που κρύβεται πίσω απ’ την ξεγνοιασιά των ατημέλητων μαλλιών και των απενοχοποιημένων αδυναμιών. Άγγιξε την τελειότητα, λοιπόν, κι άσε την ευτυχία να καρτερεί τους άλλους, τους λιγότερο ατσαλάκωτους και περισσότερο συμφιλιωμένος με τα λαμπερά σκοτάδια τους.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pillowfights.gr

Ροή Ειδήσεων