• Αναζήτηση

Διάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα για τη Μεγαλόπολη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΕΣΥ

Τα έργα που θα προταθούν στην κυβέρνηση προς άμεση υλοποίηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση, μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου του σώματος Μανώλη Σκαντζού προς τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, μετείχαν όλοι, εκτός από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ο Π. Νίκας, ενημέρωσε τους επικεφαλής σχετικά με την προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη -μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα- συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του ΣΔΑΜ, στην οποία ο περιφερειάρχης είναι μέλος, μαζί με τον ομόλογό του της Δυτικής Μακεδονίας.

“Εθεσα υπόψη των επικεφαλής τις προτάσεις για έργα που -σύμφωνα με την κυβερνητική υπόδειξη- θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στη Μεγαλόπολη σε διετή ορίζοντα, έτσι ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να είναι έτοιμο το έγγραφο με τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα φύγει προς το υπουργείο Ανάπτυξης¨δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στην δίωρης διάρκεια σύσκεψη, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου διατύπωσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με την πρόταση για την Μεγαλόπολη την οποία θα προωθήσει η Περιφέρεια προς την κυβέρνηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων σχετικά με το πρόβλημα που φαίνεται να προκύπτει από τη μείωση των χρηματοδοτήσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, επισήμανε ότι μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή παρέμβαση από την Περιφέρεια για τις δημόσιες δομές υγείας στην περιοχή της -“ο τομέας αυτός δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση” σημείωσε χαρακτηριστικά- ο Π. Νίκας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι αποτελεί αναγκαιότητα η ύπαρξη νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω του δεδομένου της ύπαρξης των συνολικά 15.000 ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως ρομά, μετανάστες και αλλοδαποί εργάτες γης.

Ροή Ειδήσεων