• Αναζήτηση

Δημιουργική απασχόληση από τον Ερυθρό Σταυρό για τα παιδιά που διασώθηκαν στο Ταίναρο (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά που διασώθηκαν ανοιχτά απο το Ακρωτήριο Ταίναρο και έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, προσφέρει ο Ερυθρός Σταυρός. Όπως είπαν στην ΕΡΤ οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, τα παιδιά ζωγραφίζουν και εκφράζονται για το ταξίδι ατο οποίο βρίσκονταν και ταξίδευαν επί επτά ημέρες από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ένα ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 64 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου 27 μίλια ναυτικά μίλια ανατολικά του ακρωτηρίου Ταινάρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές και το πλωτό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος βρέθηκε άμεσα στην περιοχή όπου διέσωσε χωρίς κανένα πρόβλημα και τους 64 επιβαίνοντες σε αυτό και λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο χώρος των αποθηκών προετοιμάστηκε για ακόμη μία φορά με τη συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας και του Ερυθρού Σταυρού, για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων για όσο χρειαστεί μέχρι να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές. Κατά δήλωσή τους βρίσκονταν στο σκάφος επί επτά ημέρες. Είχαν ξεκινήσει, όπως είπαν, από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

Ροή Ειδήσεων