• Αναζήτηση

Δήμος Καλαμάτας: Ενημέρωση για το Κολυμβητήριο

Σε συνέχεια αναφορών, σχετικά με την κατάσταση της κολυμβητικής δεξαμενής του Κολυμβητηρίου, ο Δήμαρχος σε επίσκεψή του χθες, Πέμπτη 05 Μαρτίου 2020, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη, ενημερώθηκε για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Άμεσα δόθηκε εντολή δειγματοληψίας από το νερό της πισίνας από τη ΔΕΥΑΚ.

Σε νέα επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 06 Μαρτίου, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα, έλαβε εκ νέου ενημέρωση για την κατάσταση της κολυμβητικής δεξαμενής και τα όσα η Υπηρεσία έχει δρομολογήσει.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δήμος προμηθεύτηκε και τοποθέτησε σύστημα αυτόματης χλωρίωσης. Επίσης έχει δοθεί εντολή προκειμένου να υπάρξει και προμήθεια σκούπας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα ελέγχου των δειγμάτων που ελήφθησαν από το νερό της πισίνας από τη ΔΕΥΑΚ, η μικροβιολογική ανάλυση αναμένεται αύριο Σάββατο. Σε ότι αφορά τη χλωρίωση, η ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία αναφέρει πως το χλώριο είναι εντός των ορίων που ο νόμος προβλέπει. Σχετικά με την άλγη, πιθανότατα οφείλεται σε στερεά της γεώτρησης, το οποίο ελέγχεται προκειμένου να διορθωθεί. Από χθες, η πισίνα καθαρίζεται από σκούπα, κάτι που θα γίνεται καθημερινά. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ότι στοιχείο λείπει -με βάση τη μικροβιολογική εξέταση- θα διορθωθεί ώστε να επέλθει η ισορροπία.

Τέλος έχει δοθεί εντολή προκειμένου ο Αθλητικός Οργανισμός και ΔΕΥΑΚ να προβαίνουν διαρκώς σε μετρήσεις του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής.

Ροή Ειδήσεων